Vissen in Kalmar, Zweden
Hallo,

Weet iemand of je ook goed kunt zeevissen bij Kalmar in Zweden? Bijvoorbeeld schar, gul of makreel? En welk aas het beste is? Wij gaan er met de zomervakantie naar toe. Ik hoor het graag.

Gr. Bert
Bert Rumpf, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Wanneperveen, 20/06/2022

REAGEER

Gravatar
Fons
.

googelen op "fiske Kalmar" en vervolgens vertalen via "Google Translate".

Afgezien daarvan, de Oostzee is een vrij afgesloten zee met maar een nauwe doorgang bij Denemarken zodat zowel de getijde stromen als het zoutgehalte er vrij laag zijn. De rivieren van de Oostzestaten voeren meer regenwater aan naar de Oostzee dan dat er vers zoutwater naar binnen kan bij de paar nauwe doorgangen bij Denemarken. Des te verder je de Oostzee optrekt, des te brakker wordt de Oostzee. Vergelijk het maar met het Grevelingen meer, dicht bij de inlaat uit zee vind je nog typische zoutwatersoorten maar verder weg neemt het zoutgehalte snel af en dat heeft z'n impact op de visstand. Bij Kalmar mag je verwachten dat de focus bij het sportvissen ligt op snoek en zeeforel onder de kust en snoek, baars, forel voor de binnenlandse rivieren.

  • one year and 5 months geleden
Gravatar
Pieter
.

Gul in de Oostzee zit er niet. Als ik jouw was zou ik lekker een spinstokkie en een waadpak meenemen met wat lepeltjes en gaan gooien op zeeforel. Op Oland worden echt hele mooie vissen gevangen. Wel een taaie visserij!

  • one year and 5 months geleden