Verwarmd vest
Collega wintervissers,
Ik krijg na een paar uur in de koude buitenlucht een koude onderrug . Gebeurt tijdens het trollen op snoek dus lekker passief. Ik denk erover zo’n verwarmde bodywarmer aan te schaffen. Zijn er jongens die mij hier iets over kunnen vertellen?
Ik kan via de accu’s in de boot eea van stroom voorzien.
Of hebben jullie nog wat tips?
Ben benieuwd of ik de enige ben.

Hoor jullie graag.
Groet Jan
Jan@tireda.nl
Jan, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Den Hoorn, 26/04/2023

REAGEER

Gravatar
Fons
.

De hele winter vis ik wadend waarbij ik tot bijna halfweg (lieslaarzen) in de rivier sta. Dan heb je ook nauwelijks beweging, in elk geval niet genoeg om er warm van te krijgen. De rechtstreekse kou aan voeten en benen kan ik vrij goed verdragen maar kou aan het bovenlijf maakt dat ik uiteindelijk ging klappertanden van de opgestapelde kou en dan moest ik kappen met vissen.
Sinds een paar jaar heb ik geïnvesteerd in een 2de hands vliegvest van Simms type Primaloft (aangeboden hier op dit forum). Gewateerd zonder een Michelin-manneke te zijn en vooral zachtaanvoelende en toch sterke en waterdichte goretex stof. Niet zoiets als de koude stijve waxjas stoffen waarvan ik zo al kippenvel kreeg. En zwart van buiten want dat is de kleur die het makkelijkst de zonnewarmte capteert als die er is. Hoge kraag en kap die je prima dicht kan knopen over je muts en eventueel sjaal. Nog geen seconde spijt gehad dat ik die koop hier gedaan heb.
Omdat ht een vliegvisjas is, heeft die zowel L als R 2 grote borstzakken waar makkelijk een vrij grote kunstaasdoos in kan, dus zou je daar ook met gemak de grootste koolstofverwarmingselementjes in kwijt geraken.
En combineer zo'n warme vest met meerdere lagen startend met katoenen winterondergoed bestaande uit een lange onderbroek met hoog bovenstuk zodat die naadloos over het onderlijf gaat en de hele onderrug blijft bedekken, ook als je gewoon zit .

  • 5 months and 5 days geleden
Gravatar
Frans
.mmm

Op Ali een matje bestellen wat bedoeld is als stoelverwarming voor in de auto, dit heb ik ook gedaan. Heerlijk!!
Beter als een vest oid, want dan zit je altijd vast aan de snoeren richting je accu.

  • 5 months and 5 days geleden
Gravatar
Moreno
.Weert

Ik had het zelfde idee
Ik hep hem ook op de accu van de boot aangesloten
Dat werkt perfect zeker bij het trollen dan blijft je accu vol
Door de buitenboordmotor
Ik hep een verwarmde motor jas gekocht ik hep er een van macna werkt heel goed heeft zelfs WiFi
Je kunt het beste even informeren bij een motorzaak die hebben daar van alles voor

  • 5 months and 5 days geleden
Gravatar
Theo
.Rotterdam

Gebruik al jaren een broek en jas van Gerbing. Nooit problemen en lekker warm zijn aangesloten op de accu voor de fronttroller.

  • 5 months and 4 days geleden
Gravatar
Patrick
.Rotterdam

Kijk eens bij een motorkleding winkel. Die hebben voor op de motor mooie dunne verwarmde vesten met een kleine oplaadbare Li-ion batterij/accu. Ook nog in te stellen op meerdere warmte standen. Werkt perfect en zit niet in de weg.

  • 5 months and 17 hours geleden
Gravatar
Pieter
.

Lekker een beetje werpen af en toe om weer warm te worden!

  • 4 months and 4 weeks geleden