Tabur Yak III polyester boot gerestaureerd + antifouling 315x140x60cm
Wilt u een bootje dat door de drijvers aan de zijkant bijna niet om kan slaan dan is dit uw kans.
Het is een vier persoons (volwassenen) boot en omdat wij een wat grotere hebben gekocht was de keuze voor dit bootje opknappen of weggooien. Omdat er wat scheuren in de bodem zaten kwam er water tussen de dubbele bodem waardoor er niet meer mee gevaren kon worden. De boot kan door de dubbele boden niet zinken. Ik besloot de boot op te gaan knappen.
De maten:
Lang 315 cm.
Breed 140 cm.
Hoog (vanaf de grond op het droge) 60 cm.

De werkzaamheden:
Ik heb de twee delen van de boot gescheiden en grondig schoongemaakt (zie foto). Vervolgens de scheuren van zowel de binnenkant als de buitenkant af gerepareerd waardoor de boot nog nooit zo sterk is geweest.
Toen de twee delen weer aan elkaar verbonden met een watervaste kit er tussen en met blindklinknagels. (Zoals het origineel ook in elkaar zat).
Verder heb ik de buitenkant met "De IJssel HB Coating" (een twee componenten ondergrond) behandeld en daarna boven de waterlijn 2x met "De IJssel DD lak hoogglans" afgelakt. Onder de waterlijn heb ik over de HB Coating "Primer International Primacon" (dit is een grondlaag voor antifouling) gesmeerd en vervolgens behandeld met "Antifouling International Interspeed Extra" zodat de boot ongeveer twee jaar beschermd is tegen aangroei.
Van de houten bodem die in de boot lag was het triplex gedelamineerd (de lagen losgelaten) dus heb ik een nieuwe bodem gemaakt van Okoume garantie triplex 15 mm. (Dit is een heel goede kwaliteit watervast triplex). Ook het hout aan de achterkant "bracket" (waar de motor aan hangt) heb ik van dit materiaal gemaakt. Zowel de bodem als het hout aan de achterkant is 3x rondom afgelakt met Ruwa jachtlak blank.
Het rode gedeelte van de boot is eerst "gegrond" met twee componenten "De IJssel HB Coating" en vervolgens 2x afgelakt met twee componenten "De IJssel DD lak hoogglans".
Vervolgens de kikkers en ogen weer geplaatst en de boot zelf was af.
De bankjes die er in zitten heb ik 3x met kras vaste vloerlak behandeld en voorzien van kussentjes die met klittenband vast gezet kunnen worden. Ook de plaats van de bestuurder is voorzien van een kussen. (zie foto's).

Voor wie bestemd:
Het is een ideaal bootje om mee te vissen omdat hij vrijwel niet om kan slaan waardoor er weinig met de balans rekening hoeft te worden gehouden.
Verder is de boot zeer geschikt voor kinderen om mee te varen met een buitenboord motor of mee te roeien.
Wij gebruikten de boot zelf om met de kinderen of met z'n tweeën te varen.
Het is een vier persoons boot (volwassenen).

Wat zit er bij de boot:
Een losse houten bodem (van Okoume garantie triplex 3x gelakt).
Twee bankjes met kussens.
Twee aluminium met kunststof peddels.
Afdekzeil met elastiek. (Zit een kleine scheur in).


Wat zit er niet bij de boot:
Een buitenboordmotor.
Dollen. (Om met de peddels te kunnen roeien).
Een trailer.

Prijs:
€975,00

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
tahoma21@hotmail.com
Th.W. de Haas, .(JavaScript must be enabled to view this email address), BROEK OP LANGEDIJK, 19/07/2019

REAGEER