pulskorvisserij
Er is momenteel nogal veel te doen om de pulskorvisserij in Europees verband. Een groot deel van de Nederlandse vissersvloot is ingericht op deze manier van vissen. Er wordt veel over gezegd, maar zijn er onderzoeken gedaan naar eventuele schade die toegebracht wordt aan het bodemleven in de Noordzee? Hebben de Franse vissers gelijk dat er grote schade wordt toegebracht aan het maritieme milieu en daarom zou deze visserij verboden moeten worden? Oneigenlijke concurrentie is het niet want de fransen hadden zelf ook deze z.g. duurzame manier van vissen uit kunnen oefenen.
Jaap, onbekend, 12/01/2018

REAGEER

Gravatar
Peet
.

De Fransen ( en ook de Belgen en de Britten ) zijn terecht kwaad op de Nederlandse vloot, omdat de pulskor bv zeer effectief ingezet wordt op zachte bodems waar de ouderwetse boomkorren niet kunnen vissen. Het gevolg hiervan is dat de Fransen en de Belgen de tong vangsten zien instorten en geen droge boterham meer kunnen verdienen.

De onderzoeken die zijn gedaan noemen de Nederlandse vissers onafhankelijk, maar worden wel in opdracht van de beroeps gedaan en betaald. Nou dan weet je wel hoe onafhankelijk ze zijn.

Wat ik ook begrepen heb is dat de Nedrerlandse regering en de beroeps vissers die met de puls vissen een artikel 14 misbruiken, dat artikel heeft betrekking tot onderzoek naar bijvangstvermindering . Het leuke van artikel 14 is dat er geen maximum aan het aantal onderzoeksschepen is, vandaar dat er inmiddels meer dan 80 ontheffingen door het ministerie zijn afgegeven om zogenaamd onderzoek te doen!

Dan is er afgelopen jaar ook nog door de beroeps lobbyisten geregeld dat schar en bot niet tot de discards gaan behoren en dus mogen ze deze na vangst gewoon weer dood overboord gooien, met als doel om die paar tongen die tussen de vele scharren en botten zwemmen ook nog te kunnen vangen zonder dat ze tonnen aan bijvangst ( schar en bot ) hoeven aan te landen.

Tsja dan kan goed begrijpen dat die Fransen Belgen en Britten het niet meer pikken!

  • 9 months and 3 days geleden
Gravatar
Frans
.Olen

Hallo Jaap
Deze mannier mag dan mischien de zeebodem wel sparen maar zorgt voor een massamoord onder het visbestand in onze Noordzee , Sinds het instaan ervan zijn de vangsten op ons gedeelte van de Noordzee dramatisch gedaald , het lijkt erop dat de vissen die er niet mee gevangen worden onze wateren massaal de rug hebben toegekeerd en Noordelijker getrokken zijn

  • 9 months and 2 days geleden