Pelagic hengel
Beste mede vissers ik zie door de bomen het bos niet meer zoveel keuze pelagic hengels.
Ik hem opzoek naar een hengel voor deze visserij wat adviseren jullie mij met molen of reel. Ik bel vissen met loodkoppen tussen de 40 en 60 gram.

Ik hoop dat jullie mij een beetje op weg kunnen helpen.

Mvg Jeroen van Dijk
Jeroen van dijk, onbekend, 17/06/2022

REAGEER

Gravatar
Sander
..

Hi Jeroen,

Pak de reel voor pelagisch vissen.
Middels de "thumbbar" kun je je aasje met een druk op de knop laten zetten tov het openen van de beugel bij een conventionele molen. Zo is het ook makkelijker om je scherm in de gaten te houden.
Pak voor jouw loodkoppen een hengel voor bijvoorbeeld met een werpgewicht vanaf minimaal 30 gram. Je hoeft niet te werpen, dus je hoeft ook geen zware stok aan te schaffen. Zwaardere verticaal stok voldoet al.

  • 2 weeks and 2 days geleden
Gravatar
Albert
.Nijverdal

Hallo Jeroen,
Je zou kunnen kijken bij OMG fishingrods van Floris van Dijk. Deze man bouwt prachtige hengels en kan je zeker voorzien van de juiste info. Daarnaast gewoon een prettige kerel die je alles mag en kan vragen.
https://www.omgfishingrods.com/

  • one week and 6 days geleden
Gravatar
Lex
.

Altijd reel voor pelagic vissen. Qua hengel gebruik ik de Abu Spike Pro Pelagic, dijk van een hengel en speciaal ontwikkeld voor deze visserij.

  • one week and 6 days geleden
Gravatar
Jeroen
.

Mannen bedankt voor de reacties

  • one week and 6 days geleden
Gravatar
Erik
.Ens

Hee jeroen,

Ik gebruik nu al ruim een jaar een savagegear sg4 vertical specialist. Een betaalbare hengel die alle verwachtingen te boven gaat. Zeker een aanrader. Ik heb zowel st.croix hengels als westin. Maar een savagegear sg4 kost slecht 1/3 en is kwa gevoeligheid beter als een westin w4. Ook heeft deze hengel een langer handvat wat erg fijn als als je met zware loodkoppen aan de gang gaat. Succes met je keuze!

  • about one week and 6 days geleden