Mercury of Suzuki bbm?
Hallo mensen,

Wil me binnenkort een nieuwe 40 PK buitenboordmotor met knuppel besturing aanschaffen. Ben me breed aan het oriƫnteren maar Mercury en Suzuki zijn compleet onbekend terrein voor mij. Hoe zijn deze merken in deze klasse? Iemand ervaring mee? Zowel positief maar ook eventueel negatief. Alvast hartelijk dank voor de reacties!
Ron Canisius, Zaltbommel, 11/02/2018

REAGEER

Gravatar
marc
.deurne

ik zou opteren voor de Suzuki is veel zuiniger en oogt veel mooier dan mercury. zelf heb ik een mercury gehad maar was wel een dorstige motor en fabrieksfout ontdekt na weken zoekwerk. verder was motor ok. maar ik ben overgestapt op yamaha en ben hierover zeer tevreden. mijn pa heeft altijd met Suzuki en evinrude gevaren en was zeer tevreden . Japanse motors doen het heel goed. yamaha Suzuki honda enz.

  • one year and 4 days geleden
Gravatar
visgidsgroningen
.Groningen

neem eens contact op met de nautische unie ik vind yamaha een top motor vaar er nu alweer ruim een jaar mee en heb er nog nooit problemen mee gehad

  • one year and 4 days geleden
Gravatar
Robert
.Groningen

neem eens contact op met de nautische unie ik vaar al ruim een jaar met yamaha en ben er zeer te spreken over

  • one year and 4 days geleden
Gravatar
Henk
.Lelystad

We zijn met een groep bootvissers die Yamaha, Honda( op Lund) en Susuki(op Alumacraft) varen. Binnenkort een Lund net Mercury. Al die motoren doen het prima en we ontdekken geen grote verschillen. Volgens ons zijn er geen slechte motoren binnen deze merken. Mercury en Susuki zijn voordeliger, vooral als je een complete set koopt. Persoonlijk denk ik dat Honda en Yamaha behoorlijk zijn ingehaald door Mercury en Susuki.
Succes met de keus

  • one year and 4 days geleden
Gravatar
Theo
.Assen

Maak alle merken buitenboordmotoren tijdens gezamenlijk vissen op zee (ook met grote groepen) regelmatig mee. Qua betrouwbaarheid, verbruik, en duurzaamheid vind ik de suzuki buitenboordmotoren met overmacht de beste die er zijn op dit moment. Vooral de Lean Bean uitvoering is werkelijk super. Voor eventuele belangstelling zou ik zondermeer Boatservice Daniel te Meppel raadplegen.

  • one year and 4 days geleden
Gravatar
Cornelis
.

De Mercury 40 pk viertakt is een prima motor, alleen maakt vergeleken bij een vorige Honda 50 en Yamaha 40 wel heel wat meer herrie.
Wel eens gevraagd aan de dealer: Hij krijgt er nooit klachten over maar mij valt dit (als roofvisser) toch wat tegen.
Ach, we varen van A naar B en gebruiken dan de elektromotor dus een ramp is het niet.

  • one year and 3 days geleden
Gravatar
RvH
.Numansdorp

Zowel de suzuki als de mercury zijn beide in de basis goede motoren. Let wel op dat er 2 versies zijn van de 40 pk mercury! Een 3 cilinder en een 4 cilinder. Het 4 cilinderblok is al een wat ouder blok gaat al ruim 10 jaar mee en heeft in de tussentijd wel diverse verbeteringen gehad. In de basis is het een relatief onderhoudsvriendelijk blok. De suzuki gaat ook al een tijd mee als ik het goed heb. Is overigens een blok wat een zeer mooie loop heeft. Is ook een stuk stiller. Bij het onderhoud heeft deze als voordeel dat die een ketting heeft ipv een snaar. Aan de andere kant gaat zo'n snaar ook gewoon heel lang mee. Olie wisselen gaat wel een stuk lastiger omdat je daar kappen voor moet gaan verwijderen. Dat hebben ze bij de mercury een stuk beter voor elkaar waar dat niet bij nodig is.
Bij de mercury krijg je als goed is een smartcraft meter meegeleverd om je motor uit te lezen. Bij de suzuki van die analoge tellers.

Kortom, ik denk dat je bij beide motoren geen slechte motor hebt. Zou gewoon kijken met welke motor je de mooiste deal kan maken.

  • one year and 3 days geleden
Gravatar
Eric
.

Vaar nu alweer een dik jaar met een Suzuki. Bevalt mij goed. Daarvoor Honda, beviel mij ook goed. Daarvoor Yamaha, beviel mij ook goed. Suzuki is wat stiller en zuiniger, is ook een nieuwe techniek natuurlijk.
Tip: ga vooral naar Ureterp. Is een Yamaha dealer en verkoopt ook Suzuki. Heel net bedrijf en je kan er een goede deal maken! Is de rit meer dan waard!!!!

  • one year and 3 days geleden
Gravatar
Ron Canisius
.Zaltbommel

Allen hartelijk dank voor de input!

  • 11 months and 3 weeks geleden