Knijploodjes niet toxisch
De overheid raadt sportvissers aan om geen lood te gebruiken als verzwaring; om milieuredenen maar ook voor de eigen gezondheid. Ik probeer nu milieuvriendelijke knijploodjes te kopen maar vind ze maar eens? Het Engelse merk Dinsmores beweert niet-toxische knijploodjes te hebben (loodhoudende hebben ze trouwens ook) maar als je de foto's van hun dispensers op internet bekijkt, staat er nergens op die dispensers dat je een loodvrije versie hebt. Op Nederlandse internetshops zelfde probleem voor die dispensers van Dinsmores. Daar lees je geen waarschuwing dat het loodhoudende dispersers zijn of dat het een loodvrije versie is. Lijkt me nogal verwarrend? Tenzij je natuurlijk geen bal inzit met het milieu of met je eigen gezondheid. Ben zelf niet erg thuis in dit wereldje en daarom de vraag of er iemand mij op het spoor kan zetten van een leverancier waar ik de duidelijkheid heb dat zijn waar loodvrij is en dat ook op de verpakking duidelijk staat??
F L, Limburg, 09/08/2018

REAGEER

Gravatar
Geert
.Ranst

De foto die je plaatst is de loodvrije versie, die in Engeland mag verkocht worden. Ik meen dat de versie mét lood Egg Shot heet.

  • 7 months and one week geleden
Gravatar
jeffrey
.gouda

dit is gewoon lood
als het geen lood bevat staat duidelijk op het produkt
het is te verkrijgen maar meestal 2 x zoduur als de normale variant
die doosjes van de foto kosten al gauw rond 7-9 euro daar betaal je voor de loodvrije variant dan al gauw 20 euro voor........
daarom zie je het bijna niet in de winkels liggen
bestellen kunnen ze het altijd, maar de vraag is er bijna niet naar.....

  • 7 months and one week geleden
Gravatar
jeffrey
.gouda

zebco verkoopt assortiment doosjes loodvrije knijploodjes
10,95 euro voor een doosje met 44 knijploodjes in diverse gewichtjes.......

  • 7 months and one week geleden
Gravatar
F L
.Limburg

Aan iedereen dank voor de reacties. Ik heb ondertussen nog wat verder zitten zoeken op internet. De link hieronder leidt naar een Engels marktonderzoek van knijplood door Anglers Mail. Het rapport is wel in het Engels en van 2010 daterend, maar voldoende duidelijk voor iemand met beperkte kennis Engels en de meeste producten zijn daar vandaag nog steeds op de markt. Ik ga de ANCHOR DOUBLE-CUT 8 DIVISION dispenser aankopen omdat daarin maat 8 (enige nog loodhoudende loodjes toegelaten door de Engelse wet) ontbreekt EN ook omdat op de dispenser staat dat de inhoud NON-Toxic is. Het is dan wel wat duurder dan gewone knijploodjes en ik zal het moeten aankopen in een Engelse internetshop maar het draagt hopelijk bij tot minder belasting van milieu en gezondheid.

https://www.anglersmail.co.uk/product-reviews/accessories/best-split-shot-tested-7387

  • 7 months and one week geleden