Is de Bergsche Maas wel de moeite waard?
Gisteren met hoge verwachtingen naar de Bergsche Maas geweest.
Het viel mij op dat dit water bijna niet stroomt en het water is zeer helder. Van iemand kreeg ik een keer een tip om hier te gaan vissen.
De vangst bestond uit 3 snoeken.
Gezien de vangst over de gehele dag vind ik de vangst toch een beetje tegenvallen. Snoekbaars, baars niet gezien, ik neem aan dat deze er best zitten. Heeft iemand ervaring met dit water? Is het de moeite om het te blijven proberen? Zijn er ook goede baars en snoekbaarsmogelijkheden?
Graag ev info naar lodderp@orange.nl
Bedankt!
Peter, onbekend, 28/08/2008

REAGEER

Gravatar
Wilfred van Nunen
.

Peter, de (Bergsche) Maas is een schitterende rivier, maar zoals dat van veel wateren gezegd kan worden; je moet het water leren kennen. Dat betekent uren maken en verkennen. Dit is een onlosmakelijk onderdeel van het (roof)vissen. Bedenk, dat de omstandigheden op deze regenrivier van week tot week of zelfs van dag tot dag kunnen verschillen. Ook de invloed van de getijdenwerking is hier van betekenis. Vaak korte, fanatieke bijtperiodes en langere periodes met weinig of geen activiteit. Dat maakt het vissen hier niet gemakkelijk en wat mij betreft is dat maar goed ook. Als je nog nooit gevist hebt op de Bergse Maas heb je het gisteren niet slecht gedaan hoor! Echt niet iedereen vangt hier in augustus (en in andere maanden ook niet) drie snoeken... Het loont zeker om te blijven proberen; richt je op een beperkt traject en leer de rivier kennen. Er zullen dan zeker mooie vangsten volgen. Maar nogmaals, dat gaat natuurlijk op voor alle viswateren...Succes!

  • 11 years and 9 months geleden
Gravatar
sportvisser
.

als je 3 snoeken hebt gevangen ,mag je zeker niet klagen hoor!!
de vangsten zijn is deze regio(biesbosch-maas) heel slecht tegenwoordig!baars zit er zeker genoeg in de bergse maas en roofblei ook,al zijn die moeilijk te vangen!!
baars vooral tegen de kant!
soms stroomt het er wel hard,dat kan je terugvinden op http://www.actuelewaterdata.nl

  • 11 years and 9 months geleden
Gravatar
John B
.

  • 11 years and 9 months geleden
Gravatar
Anton
.

in deze tijd is de Bergsche Maas inderdaad vaak kraak helder. Stromen doet hij niet zo vaak en als het wel stroomt dan is het lichtjes.

Er is veel hengeldruk op dit stuk van de Maas met name in het weekend, dit komt natuurlijk omdat dit stuk redelijk goed bereikbaar is voor de mobiele roofvisser met diverse trailermogelijkheden.

3 snoeken, jongen je hebt een prima dag gehad.

  • 11 years and 9 months geleden
Gravatar
Hans
.

....... en daarom heet onze hobby VISSEN ipv VANGEN.

  • 11 years and 9 months geleden
Gravatar
Keesje Biggel
.

Ik vis hier al 30 jaar op snoekbaars snoek baars maar je leert hem heel moeilijk kennen.
Ga 3 weken geleden even verticalen en pak in no-time 3 mooie snoekbaarzen'
Toen moeten vluchten i.v.m. noodweer
maar natuurlijk de dag daarna terug
alles geprobeerd en geen schub.
De dag daarna weer gen schub.
Dit geeft toch te denken.
Ik heb wel het idee dat vooral de avonden beter zijn als overdag.
Maar ja, blijven proberen

  • 11 years and 9 months geleden
Gravatar
Andre
.

Er zit gewoon te weinig vis. ... Je kan wel eens een goede dag hebben, maar dagen van 10 stuks of meer zijn zeer zeldzaam.

  • about 11 years and 9 months geleden
Gravatar
Wim
.

Is de Bergse Maas ook veilig te bevaren met een kleine visboot (linder sportsman 355) of er is veel grote beroepsvaart met dit golven? Verder: waar zijn goede trailerhellingen te vinden?

  • about 11 years and 9 months geleden
Gravatar
Kenneth
.

  • 11 years and 8 months geleden