Hoezo, de Maas?
Vandaag in 'De Morgen' en het Nieuws:

Werknemers dreigen 30.000 liter zoutzuur in Maas te lozen
De stakende werknemers van het bedrijf 'Lenoir et Mernier' uit de Franse Ardennen dreigen ermee dat ze duizenden liters zoutzuur in de Maas zullen lozen als er niet snel een bemiddelaar wordt aangesteld. Dat hebben RTL-TVi en de RTBF vandaag in hun journaals gezegd.
De 110 ontslagen werknemers voeren al vijf weken vruchteloos actie nadat hun bedrijf in vereffening is gegaan. Nu dreigen ze ermee om 30.000 liter zoutzuur te lozen in de riolen als de Franse regering tegen morgenavond nog geen bemiddelaar heeft aangesteld. Ze vragen ook schadevergoedingen en 50.000 euro voor de morele schade die ze hebben opgelopen. (belga/svm)
Geert Vandeplancke, Mechelen, 14/03/2008

REAGEER

Gravatar
Patrick
.

Blaffende Honden ..........
Zou een strafbaar feit zijn en kunnen ze allemaal voor lange tijd het gevang in. Dat gaan ze echt niet doen. Mocht het wel gebeuren dan alles afpakken (huizen, auto's etc) verkopen en van de opbrengst het beroep uitkopen !

  • 15 years and 8 months geleden
Gravatar
Fons
.

Je moet wel knettergek zijn om dit soort dreigementen te uiten. Als je met dergelijke werknemers in je bedrijf opgescheept zit, dan begrijp ik dat de werkgever hen aan de deur zet. Voor mij is dit geen protestactie maar een terreuractie.
Ik hoop dat ze vervolgd worden door de rechtbanken.

  • 15 years and 8 months geleden
Gravatar
sam
.

als ze daar 30.000lieter zoutzuur hebben dan hebben ze dat daar veel nodig heeft er iemand al bij stil gestaan waar dat het blijft als dat gebruikt is ????? in de koffie of in de frisdrank of in de riool??????

  • 15 years and 8 months geleden
Gravatar
jerry
.

Alsof de rivieren nog niet genoeg te lijden hebben
Vrijdag is er bij Lobith 70 Ton stookolie het water in gegaaan na een bosting van een schip met een dukdalf waardoor er scheur ontstond

gr jerry

  • 15 years and 8 months geleden
Gravatar
cock v Campenhout.
.

Ophangen. die dat doen dat is toch niet normaal meer.

  • 15 years and 8 months geleden