Zondag in Vis TV aflevering 6: Texelse zeebaars

Persbericht Sportvisserij Nederland

Zondag in Vis TV aflevering 6: Texelse zeebaars 

Komende zondag in aflevering 6 van Vis TV Stad & Land maken Ed en Marco de oversteek naar Texel. In de zomer- en herfstmaanden is er namelijk goed zeebaars te vangen langs de stranden van dit waddeneiland. Voor het duo genoeg reden om op Texel de strandhengels uit het foedraal te halen en achter Dicentrarchus labrax aan te gaan.

Na een mooie overtocht met de veerpont vanuit Den Helder, arriveren Ed en Marco op Texel. Het duo overnacht in een speciale ‘pipowagen’ – een mooi geschilderde woonwagen – om de volgende morgen fris aan de visdag te beginnen.

Na een lekker ontbijt wordt er eerst nog even een flinke portie grote zagers gekocht. Zagers zijn namelijk hét aas bij uitstek voor de zeebaars. Zodra het aas is geregeld, rijdt het duo naar het strand om bij strandpaviljoen Paal 12 Nederlands sterkste zoutwatervis te gaan belagen.

Hotspots
Nadat de hengels in gereedheid zijn gebracht, voorzien Ed en Marco de haken van de paternosters met dikke, verse zagers. Die gaan vervolgens niet lukraak, maar op weloverwogen hotspots te water: bij muien en zwinnen in de branding.

Dit zijn de plekken waar de zeebaars in de stroming jaagt op krabben, garnalen en kleine vis. Ook de aangeboden zagers laat jagende zeebaars daar naar verwachting niet links liggen. Als de montages inliggen en de hengels in de steun staan, kan het wachten op de eerste aanbeet beginnen. Dit onder het genot van een heerlijk oktoberzonnetje.

Stevige branding
Dankzij de aanlandige wind is er sprake van een stevige branding. Ideaal voor het strandvissen op zeebaars en daarom kan het volgens de presentatoren haast niet fout gaan. En inderdaad dient de eerste vis zich al snel aan. Het is echter geen zeebaars, maar een bot die vanuit de branding tevoorschijn komt.

Als Marco’s hengel enige tijd later bijna uit de steun wordt getrokken, kan het bijna niet anders dan dat ook de eerste zeebaars het aas heeft gegrepen.

Of Ed en Marco na deze eerste vis nog meer zeebaars weten te vangen, zie je komende zondag vanaf 9:30 uur op RTL7.

Vis TV Next
In Vis TV Next duikt Robert de Wilt deze keer in de wereld van het vrijwilligerswerk. Aan de oevers van Fort Abcoude bezoekt hij Robin Smit (21), vrijwilliger bij Stichting Peuterfonds, tijdens een speciaal visevenement voor kinderen met ernstige gezondheidsproblemen.

Robin is een goed voorbeeld dat vrijwilligerswerk – bij een goed doel zoals het Peuterfonds, maar ook bij jouw eigen hengelsportvereniging – helemaal niet aan leeftijd is gebonden.

Robin vertelt zondag hoe je als jonge sportvisser iets kunt terugdoen voor de maatschappij, en de hengelsport in het bijzonder.

Herhaling en Vis TV After
Aflevering 6 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit nieuwe seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen. Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -