Zoete Zicht op Zeebaars: Zo, wederom effe dat koppie leegmaken!

Zoete Zicht op Zeebaars:

Zo, wederom effe dat koppie leegmaken!

Door Joop Folkers

Hebben jullie dat nu ook na twee ‘verplichte’ dagen, dat je gewoon effe wilt doen waar je zin in hebt?! Zelf ben ik zondag met mijn meissie een bakkie wezen doen langs één van de vele strandtenten in Hoek van Holland. Het was er gewoon net zoals andere jaren gezellig druk.

Veel mensen hadden besloten de drukte te laten voor wat ie was om even uit te waaien. Na een lange,best wel intensieve wandeling had ik voor mijzelf al besloten om de dinsdag te gaan vissen! Ik had gewoon de viskriebels en behoefte om mijn kop even leeg te maken! Eenmaal thuis belde ik één van mijn vismaatjes. Al snel bleek dat we op één lijn zaten en dus werd er de volgende dag koers gezet richting Haringvliet.

Ik voelde me een gelukkig mens toen ik rond een uur of tien mijn laarzen aan kon trekken en eindelijk door het (schapen)hek naar de strekdam kon wandelen. De omstandigheden waren meer dan fantastisch. Er stond slechts een zwak zuidwestenwindje, terwijl de buitentemperatuur, volgens mijn auto, was opgelopen tot maar liefst 11 graden.

Vorig jaar stond ik hier in dezelfde periode nog te vissen met een ijzige noordoostenwind, terwijl de temperatuur was gedaald tot een bizarre -8 graden! Er was toen dan ook nauwelijks te vissen omdat de ogen van je hengel continu dicht bleven vriezen! Ook de winter van 2011 zou volgens onze weermannen en vrouwen (uiteraard) weer ontaarden in een hopeloze ellende met veel sneeuw en ijzige koude.


Vorig jaar nog met ‘sneeuwsnoekbaarzen’.

Tot op heden is deze voorspelling gelukkig niet uitgekomen! Maar goed, eenmaal aangekomen op de strekdam had ik me voorgenomen te starten met de good old bruine Culprit. Mijn gevoel liet me gelukkig niet in de steek en al na drie worpen was het raak en kon ik mijn eerste mooie snoekbaars onthaken.


Na 3 worpen al raak!


Ook Wim wist er een stel aan de schubben te komen.

Zo… mijn dag kon in ieder geval al niet meer stuk! Maar al snel bleek dat onze “poepshad” veel meer voor ons in petto had! Na veel kilometers en heel wat stekken verder konden we een aantal mooie vissen en dito missers bijschrijven in de laatste bladzijden van onze oude visagenda!! Met de wetenschap dat het de komende dagen flink zou gaan waaien, keerden we weer voldaan terug naar ons vertrouwde Westland!

Stekelze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -