image description

Zicht op zeebaars : Zoals ik al had verwacht is het zeebaarsseizoen

Zoals ik al had verwacht is het zeebaarsseizoen uitgegaan als de bekende nachtkaars. Het seizoen kende veel ups en downs waarbij vermeld kan worden dat de "downs" verreweg in de meerderheid waren.


Het was vaak hard werken voor een aanbeet.

Ik kan me na ruim 50 jaar zeebaarsvissen geen jaar herinneren dat ik maar liefst 32 blanks bij elkaar wist te vissen. Mede door de zware stropersdruk bij o.a. de warmwateruitlaat van de EON afgelopen winter is de zeebaarspopulatie in het Europoort gebied sterk gereduceerd. Tel daarbij op dat er weer een warnetvisser in dit gebied is opgedoken die vrijwel dagelijks vele goede kantstekken zoals de pier van HvHolland "lachend en scheldend" vol schiet met zijn alles verwoestende killnetten dan begrijp je dat de druk op vriend zeebaars tot aan de lippen is gestegen!


Einde zeebaarsseizoen 2021


Soms een mooie vis tussendoor!

Wellicht ligt hier een taak voor Sportvisserij Nederland! Maar goed er waren ook dagen bij dat vriend zeebaars optimaal acte de présence gaf en we konden genieten van mooie aanbeten en dito vissen. Wist ik vorig jaar mijn laatste zeebaars nog op 8 december te foppen nu ben ik er na 4 blanks gisteren 25 november mee gestopt. De zeewatertemperatuur is inmiddels ook al gedaald tot zo'n 8 graden wat nu niet direct aantrekkelijk is voor onze gestekelde vrienden.

Mijn drukbezochte zeebaarsworkshops leverden gelukkig nog wel regelmatig mooie vissen op maar ook op deze dagen was de mineur soms duidelijk aanwezig. Kortom we sluiten dit seizoen af met het idee dat het volgend jaar alleen maar beter kan worden.

Laten we hopen dat het komend voorjaar (2022) warm en zonnig zal verlopen waardoor de zeewatertemperatuur al snel op hogere waarden uit zal komen dan dit jaar. Op totalfishing.nl kun je wekelijks mijn zeebaars avonturen volgen. Al de deelnemers aan mijn workshops bedankt voor de leuke dagen. Op naar een zeebaarsrijk 2022.


Juni en juli waren verreweg de beste maanden voor de kantvisserij!

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Nog een laatste poging…..
Willem Moorman -
image description
Wesdijk houdt haar vissers weer heerlijk warm!!
Willem Moorman -