image description

Zo hier en daar een baarsje!

Het is nog steeds een kwestie van peuteren en veel uren maken om een zeebaarsje te kunnen verleiden. Zelf heb ik dit seizoen al de nodige blanks gevist.

Ook op de betere stekken waar we normaliter rond het begin van het seizoen wel een baarsje wisten te vangen is het nog steeds angstig rustig. Oké de mannen die er tijdens de avond en nacht op uittrekken vangen heus wel een baarsje maar dat is voor mij verleden tijd. Ik beperk me tot het vissen bij dag licht lekker met mijn kop in de zon en precies zien waar je je voeten neer moet zetten. Ook zijn de stekken waar ik samen met mijn maatjes veel mooie baarzen wist te vangen veelal zwaar overbevist! Ik hoorde van een aantal vissers zelfs dat er soms 4 of meer vissers rond één strekdam in de Waterweg stonden te smijten. Ook schijnen er fanatiekelingen te zijn die gepubliceerde foto's cm voor cm uit pluizen om achter bepaalde stekken te komen. Kortom er zijn nauwelijks nog "geheime" stekken te vinden langs onze kust.


Na een fiks aantal "blanks" eindelijk mijn eerste baarzen van dit seizoen!

Natuurlijk kun je wel eens mazzel hebben dat je op een bepaalde stek een "cluppie" zeebaarzen tegen komt die garant staan voor de nodige sport maar dit soort momenten worden zowel vanaf de kant als vanuit de boot helaas steeds zeldzamer! Maar goed het nieuwe seizoen is onderweg en de eerste baarzen melden zich dagelijks. Het gaat in deze periode meestal om scholenbaarsjes die ons kustwater binnen zwemmen later gevolgd door de grotere vissen die nog volop in de paai zitten.


Oud zeebaarsworkshop cursist Thomas wist vrijdag zijn eerste baarsjes van dit seizoen te foppen


In zuid Engeland worden de scholenbaarsjes al volop gevangen aan oppervlakte pluggen.

Het weer werkt ook niet echt mee want al is er weer eens een nieuw record zo'n uren gescoord de zeewatertemperatuur blijft lelijk achter. Dit is mede te danken aan de koude nachten die regelmatig scoren met die ellendige nachtvorst waardoor de watertemperatuur keer op keer weer keldert. Maaaarrrr eindelijk ziet er vanaf komende woensdag eens goed uit. De dagtemperaturen lopen op tot 17 a 18 graden terwijl de nachten eindelijk niet kouder worden dan een graadje of 10. Ik verwacht dan ook dat de vangsten eind komende week behoorlijk aan zullen trekken. Uit ervaring weten we dat het gebruik van kleine (6 cm. shads) en lichte jigkopjes (6/8 gram) vaak tot leuke resultaten kan leiden. De kleinere scholenbaarsjes jagen vaak tussen water en wind waardoor deze lichte combi vaak al tijdens het naar beneden dwarrelen in zijn nekvel wordt gegrepen. Dus zeker de moeite waard om dit eens te proberen. 

Vanaf zaterdag 14 mei start ik weer met mijn druk bezochte zeebaarsworkshops. Het loopt weer storm want 14 en 21 mei zijn al weer volgeboekt. Ik heb nog plaatsen vrij op zaterdag 28 mei alle zaterdagen in juni/juli en augustus. Wil ook jij eens kennis maken met de brute kracht van deze stekels meld je dan aan voor een workshop. Ik leer je binnen een tijdsbestek van amper 4 uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij zodat je zelf overal langs onze kust terecht kunt met de opgedane info! Heb je zelf niet het juiste materiaal dan zorg ik daar tijdens de workshop geheel gratis voor.  Ook alle soorten kunstaas zijn volop aanwezig. Kijk voor meer info even op mijn uitgebreide site zeebaarsworkshops.net 


Links en rechts worden de eerste zeebaarzen alweer gevangen.

Je kunt me altijd even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel me even op 0031(6)2001 6129

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK