image description

Zicht op zeebaars : Stukkie “old school fishing”!

Al snel zaten we dik in de dubbele cijfers maar werd ons "stekelfeestje" verpest door enorme hoeveelheden "Ierse roosjes" die in grote hoeveelheden in de muien bleven hangen waardoor we ons kunstaas niet meer ideaal aan konden bieden.


Enorme hoeveelheden "roosjes" verzamelen zich in de muien waardoor je je kunstaas slecht aan kunt bieden.


 Het strand ligt bezaaid met oude "krabbenjasjes"

Maar dat mocht de pret zeker niet drukken en met een voldaan gevoel liepen we toch duinovergang. Let als je vanaf het strand wilt vissen altijd goed op waar zich de muien bevinden. Deze lopen meestal net achter de zandbanken vaak via een vernauwing door richting zee.


De vele muitjes die ontstaan tussen de zandbanken zijn tijdens het hoge water het ultieme jachtgebied voor vriend zeebaars.

Door de felle getijdestroming ontstaan er rond de zandbanken diepe en ondiepe geulen waar vriend zeebaars zijn eten zoekt. Let altijd wel heel goed op als je van plan bent om over een zandbank richting mui wilt lopen omdat er soms verraderlijke dieptes voorkomen waardoor je je evenwicht kunt verliezen met de kans dat je onderuit gaat. Sorteer thuis effe een assortimentje pluggen en shads uit en doe die in een doosje in je waadpak.


De bootvisserij was moeilijk vorige week.

Makkelijk want dan hoef je niet voor iedere kunstaaswissel terug te waden naar je tas. Zelf vis ik vaak met lichte jigkoppen variërend van 7 tot hooguit 14 gram. Gebruik ondiep duikende pluggen en vis deze gewoon vol gas door de brandingsgolven.

In verband met de vakanties heb ik mijn zeebaarsworkshops een paar weken opgeschoven en start ik weer op zaterdag 27 augustus. Deze dag is alweer volgeboekt en heb ik nog plaats op de zaterdagen3/10/17 en 24 september.  Ook heb ik nog enkele plaatsen vrij op 1/8 en 15 okt.

Zowel september en oktober zijn voor mij altijd de mooiste zeebaarsmaanden van het jaar. Wil ook jij kans maken op je eerste zeebaars schrijf je dan nu in voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het materiaal. Kunstaas is volop gratis aanwezig tijdens de cursus. Stuur even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel me even op 0031(6)20016129. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net 

Succes!

Stekel ze.

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Poldersnoek, uniek en ontembaar: Deel 9
Willem Moorman -