image description

Zicht op zeebaars : Stukkie “old school fishing”!

Na onze geslaagde zeebaarsavonturen vanaf het de afgelopen week besloten we het afgelopen zaterdag nog eens dunnetjes over te doen. Het tij was gunstig afgaand water met een zwakke tot matige noorden wind.


De vele muitjes die ontstaan tussen de zandbanken zijn tijdens het hoge water het ultieme jachtgebied voor vriend zeebaars.


Brandings baarzen!

De pittige noorden wind van de dagen ervoor had er voor gezorgd dat de brandingsgolven op de zandbanken behoorlijke klappen uitdeelden. We hoefden niet echt lang te wachten op de eerste aanbeet want op het moment dat mijn shadje door de felle stroming vanaf de zandbank in de mui werd "gezogen" knalde er direct een baars op die geholpen door de felle stroom direct van quitte ging. Helaas loste de vis de haak en verscheen mijn shad als een wokkel aan de oppervlakte.

Even later was het Don die aan de bak moest. Zijn groene Delalande shadje werd vol gepakt en ook deze vis nam geholpen door de getijdestroom het rit aan richting dieper water. Na een heerlijke dril verscheen de eerste stekel van de dag in het schuimende oppervlakte water. Geen knuppel maar alleen die sport al zo tot je knieën in de  brandingsgolven met een kromme hengel en een gierende slip. Geloof me vroeger deden we dit spelletje bij goede weersomstandigheden vrijwel dagelijks en het ging nooit vervelen omdat je ieder moment weer met andere omstandigheden te maken had. Maar goed na pakweg een half uurtje mocht ik aan de bak.

Ook nu pakte de vis mijn shad op het moment dat deze door de felle stroom naar de diepere geul werd gedirigeerd. Stekelmans had er zin in en knalde keer op keer door de slip. Na een fotootje werd hij uiteraard weer teruggezet en was het tijd voor een bakkie en een boterhammetje. Het is best een vermoeiende visserij. Je staat tenslotte met je relatief zware waadpak in de beukende brandingsgolven jezelf continu te corrigeren om te kunnen blijven staan. Na de "pitsstop" ging het echt helemaal los. Zowel onze pluggen als shads kregen nauwelijks rust! Wat een topvisserij. Oké het waren geen supergrote vissen maar toch tikte enkele de 60 cm aan.


Ook aan de "good old" toby lepel!

Don zette een good old Toby lepel op en smeet deze precies boven op een omslaande golf. Precies toen deze golf uitrolde en veranderde in een grote schuimmassa werd zijn lepel vol gepakt en knalde de baars richting horizon. Wat een sensationele aanbeet en dril was dit geweldig wat een kracht hebben die stekels toch zeker als ze geholpen door de stroming op volle snelheid door de branding gieren.

In verband met de vakanties heb ik mijn zeebaarsworkshops een paar weken opgeschoven en start ik weer op zaterdag 27 augustus. Deze dag is alweer volgeboekt en heb ik nog plaats op de zaterdagen3/10/17 en 24 september.  Ook heb ik nog enkele plaatsen vrij op 1/8 en 15 okt. Zowel september en oktober zijn voor mij altijd de mooiste zeebaarsmaanden van het jaar. Wil ook jij kans maken op je eerste zeebaars schrijf je dan nu in voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het materiaal. Kunstaas is volop gratis aanwezig tijdens de cursus. Stuur even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel me even op 0031(6)20016129. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net 

The Bass Whisperer. 

A.s. dinsdag deel 2

Succes!

Stekel ze.

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
WAY BABAM WAY
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : We gaan aftellen
Willem Moorman -