image description

Zicht op zeebaars : Pff weer die jaarlijks terugkerende zachte krab ellende….

Tja ik vis nu al 49 jaar op vriend zeebaars. Juist op die momenten dat ik denk dat ik alle ins en outs onder controle heb is alles weer veranderd.  Pfff er is nauwelijks een peil te trekken op de eetgewoontes van deze machtige sportvis.


Zowel de plug als de shad bewezen hun vangkracht!


Ook vanaf de kant wordt zo links en rechts weer een visje gevangen.

Maar goed juist dat maakt deze ondefinieerbare visserij zo spannend. Ik heb vanaf de kant de laatste weken maar liefst bijna 10 keer een nul gevist! Maar thuis op de bank krijg je zeker geen beet dus trek ik gewoon dagelijks richting Europoortgebied met alle soorten kunstaas. De 2 afgelopen bootsessies leverden schitterende vissen op aan zowel de plug als de shad. Ook mister Subwalk werd keer op keer geatakkeerd op dikke boemen! Kortom een heerlijke visserij.


Langzaam maar zeker trekken de vangsten weer wat aan.

Maaarrr je moet er wel veel uren voor maken om je aanbeten af te kunnen dwingen. Ik denk dat we nog pakweg 2 weken last hebben van de zachte ( verschalende krab) krab hebben. Daarna verdwijnt deze "zeebaarsbiefstuk" weer langzaam uit beeld en kunnen we onze gestekelde vrienden weer volop verleiden met ons kunstaas. Zondermeer leuke vooruitzichten dus. Gewoon gaan en uren maken dus!


De container schepen worden steeds groter!

Ik heb nog enkele plaatsen vrij voor mijn workshops te weten op de zaterdagen 4/18/25 september en 2 en 9 oktober daarna stop ik weer voor dit succesvolle jaar! Alle deelnemers bedankt voor het vertrouwen en de leuke foto's van jullie vangsten na de workshop. 


Oud cursist Ralf Zuyker ving zijn 6e 70+ baars van dit seizoen!

Mocht je geïnteresseerd zijn om een workshop te volgen stuur dan even een mailtje naar joopvis@caiway.nl . Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net 

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer 

Joop.