image description

Zicht op zeebaars: Leuke vangsten maar hard werken…

De afgelopen 2 weken hebben we zowel vanuit de boot als vanaf de kant leuke zeebaarsvangsten geboekt. Oké ze lagen niet opgestapeld maar iedereen die de moeite nam om uren te maken kon zijn visje vangen.

Ook nu wist ik verreweg de meeste stekels weer te foppen aan superlichte jigkopjes van 6 tot 8 gram. Beste kleuren waren geel en wit. Vanaf zaterdag draaide wind naar het westzuidwesten en nam toe tot "kracchie" 6/7 waardoor er na de worp een enorme bocht in je lijn ontstond die je er met een lichte jigkop nauwelijks uit kon draaien waardoor je geen contact met je jigkop kreeg en het vissen vrijwel onmogelijk werd. Ik schakelde over op jigkoppen van 25 tot 30 gram waardoor ik weer goed contact met mijn kunstaas kreeg en de aanbeten weer snoeihard binnen kwamen. Deze manier van vissen legde me geen windeieren want zowel vrijdag als zaterdag wist ik ondanks de harde wind toch mooie zeebaarzen te landen.

Ook nu was het dus weer belangrijk dat je het gewicht van je kunstaas aanpaste aan de omstandigheden. De enorme hoeveelheden aasvis zijn behoorlijk uitgedund waardoor vriend zeebaars gelukkig weer wat agressiever op ons kunstaas begint te jagen. Ook de 9 cm grote Subwalk bleek weer in trek iets wat zondermeer te maken heeft met de enorme concentraties mini wijting en die de afgelopen weken ons kustwater zij  binnen getrokken. Tot slot stop even een dobber voorzien van een klein Delta visje in je tas. Vrijwel ieder jaar verschijnen er in deze periode scholen jagende zeebaarzen aan de oppervlakte. 


Prachtvis aan de shad.


Verreweg de meeste aanbeten krijgen we tijdens het naar beneden "dwarrelen" van je jigkop!

Mocht ook jij zin hebben om je eerste zeebaarsdril aan te gaan schrijf je dan in voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het materiaal terwijl het kunstaas ook gratis aanwezig is tijdens een workshop. Het is ontzettend druk maar ik heb in augustus-september en oktober ( voor mij de mooiste zeebaars maanden van het jaar) nog enkele plaatsen vrij. Je kunt eenvoudig boeken via je mobiel onder de rubriek "workshop" let even op de data die nog  vrij zijn.


Het mooie weer trekt vele sportvissers naar de goede zeebaarsstekken.


Ook tijdens mijn laatste workshop van afgelopen zaterdag werden er weer leuke zeebaarzen gevangen.


Er zijn momenteel in het gehele Europoortgebied mooie zeebaarzen te vangen.

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Spinnend Streameren: Deel 2
Willem Moorman -