image description

Zicht op zeebaars : Op zoek naar “boemen”

Stil zitten heeft geen zin en daarom vis ik wekelijks de vele goede stekken rond het mooie Haringvliet af op zoek naar de verslavense bekende boem. En eerlijk gezegd mag ik de laatste sessies zeker niet klagen wat aantallen betreft.


Regelmatig grote dikke gezonde vissen.


Regelmatig liep er een mooie snoek tussen door.

Ook het slag snoekbaarzen mag er zijn. Zo wist ik vorige week vanaf de kant maar liefst 2  prachtige 85+ snoekbaarzen te vangen. Mooie gezonde vissen die na het bekende fotootje uiteraard weer werden teruggezet in hun element.Ook liep er regelmatig een mooie snoek tussendoor. Kortom we mogen niet klagen. Omdat we de laatste weken veel te maken hadden met zuidelijke winden hebben we veel stekken rond het Volkerak en zuidkant van het Haringvliet en Hollandsdiep bevist.

Opvallend waren de snoeiharde aanbeten! Op iedere stek barstte het werkelijk van de (kleine) aasvis. De futen maakten dan ook overuren en verschenen na vrijwel iedere duik met een mini baarsje aan de oppervlakte. De grootste snoekbaars spuwde op de kant maar liefst 6 levende visjes uit. Ik ving verreweg de meeste vissen aan de good old Culprit dat blijft toch een kanjer van een shad! Helaas zijn deze killers vrijwel nergens meer te krijgen. Maar heerlijke sport dus als aanloop naar het nieuwe zeebaars seizoen. Wat trouwens wel opvallend was dat ik verreweg de meeste snoekbaarzen wist te verleiden met lichte (10/12 grams) jigkopjes. Deze langzaam naar de bodem zwevende combi was op één of andere manier gewoon killing!  De zeebaarsvangsten langs zowel de Franse als Engelse kust trekken al langzaam maar zeker weer een beetje aan.


Ook Peter wist zijn visje te vangen

Volgens de insiders heeft dat mede te maken met de relatief hoge zeewatertemperatuur op dit moment. Laten we hopen dat we een mooi warm voorjaar krijgen met veel zon. Dan kunnen we de eerste baarzen misschien al zo rond de 2e week van april binnen ons kustwater verwelkomen. Op zaterdag 20 mei start ik weer met mijn nieuwe leerzame zeebaarsworkshops. In principe geef ik de cursussen altijd op zaterdagen. Ik stop pas weer op de laatste zaterdag van oktober mede omdat oktober vorig jaar een topmaand was voor vriend zeebaars. Sinds vorige week staat mijn nieuwe zeebaarssite on line. Een fantastische site met nieuwtjes, mogelijkheden kunstaastips foto's en filmpjes.

Ook heb je nu de mogelijkheid om rechtstreeks via de site te boeken dus geen mailtjes meer sturen etc. etc. Je kunt me nu ook via Whatsapp rechtstreeks vragen stellen over onze hobby. Ik krijg vaak aanvragen van vriendenclubs die graag met een grotere ploeg een workshop willen volgen deze mogelijkheid is uiteraard altijd aanwezig met een max van 12 deelnemers.

Bij 4 of meer deelnemers is het ook mogelijk om op een doordeweekse dag een cursus te volgen. Je kan me hierover altijd even bellen. De nieuwe site kun je vinden onder www.zeebaarsworkshops.nl


Heel veel leesplezier en stekel ze.
The Bass Whisperer,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Nog een laatste poging…..
Willem Moorman -
image description
Wesdijk houdt haar vissers weer heerlijk warm!!
Willem Moorman -