image description

Zicht op zeebaars : Het blijft wisselvallig!

Tja het wordt een eentonig verhaal maar de visserij is en blijft tot op heden onvoorspelbaar. Zo worden er een aantal dagen achter elkaar ineens overal langs onze kust mooie baarzen gevangen terwijl de vangsten een paar dagen later weer helemaal stil vallen.

Onbegrijpelijk maar tja het blijft zeebaars vissen. Nu moet ik ook eerlijk bekennen dat ik persoonlijk niet zo'n fan ben van zo'n sterk springtij met zeer sterke getijdestromen.

De mooiste periode,altans in mijn optiek komt er nu weer aan. Minder stroom waardoor je het kunstaas op een natuurlijke manier aan kunt bieden. Je weet het zo langzamer dat ik mijn kunstaasje het liefst zwevend tussen water en wind aan wil bieden. Deze manier van vissen heeft 2 voordelen a:de aanbeten komen snoeihard binnen en b: je verspeeld veel minder kunstaas omdat je de bodem nauwelijks raakt.


Don weer met een mooie baars gewoon vanaf het strand met de plug!

Grappig is dat verreweg de meeste deelnemers tijdens mijn workshops er van uit gaan dat zeebaars altijd stijf tegen de bodem aan ligt en alleen daar te vangen is. Leuk voor de winkelier natuurlijk maar niets is minder waard. Zeebaars jaagt ook vaak in scholen aan de oppervlakte dat kon je mooi zien op de foto in mijn vorige zoz. Je kunt dan mooi aan de slag met alles wat oppervlakte plug heet. Hierover geef ik ook uitleg tijdens mijn workshops ( manier van vissen walk the dog etc.)


Maar zo nu en dan toch mooie baarzen.


Ook jongere deelnemers genieten volop van de workshops!

De zaterdagen 30 juli/ 6-13-27 augustus en op alle zaterdagen in september zijn er nog plaatsen vrij. Dus wil ook jij desnoods samen met een vismaat binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs van deze spannende visserij onder de knie willen krijgen schrijf je dan nu in voor zón leerzame workshop. Voor meer info kun je me bellen op 0031(6)20016129  of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl  voor meer informatie kun je terecht op mijn site zeebaarsworkshops.net 

Stekel ze 

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gek op zeebaars: Deel 4
Willem Moorman -
image description
Poldersnoek, uniek en ontembaar: Deel 12
Willem Moorman -