image description

Zicht op zeebaars : Halen en brengen! ( 1 )

Het is en blijft een vreemd seizoen voor vriend zeebaars. Zo vang je 4 dagen achter elkaar de een na de andere  mooie stekel terwijl je dan soms weer uren moet smijten om juist die ene aanbeet af te dwingen.

Maar zoals ik reeds meerdere keren heb herhaald dat is wat zeebaars vissen zo spannend en onvoorspelbaar maakt. Omdat ik de enorme (vakantie!) drukte op de pier ff zat was heb ik mijn terrein verlegd richting strand. De vele zandbanken en muien gelegen voor de Zandmotor hebben tijdens mijn dagelijkse strandwandelingen al meerdere keren mijn aandacht getrokken. Met regelmaat zag ik er sterntjes duiken en kwam ik keer op keer zandaaltjes tegen die net de grond uit kwamen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor vriend zeebaars.


Mooie kantsessies vanaf het strand.

Tel daarbij op dat de warnet visserij in dit gebied momenteel totaal onmogelijk is vanwege de enorme hoeveelheden "roosjes" die gestapeld op de bodem aanwezig zijn dan neemt je vangkans alleen maar toe. Mijn eerste worp richting mui leverde al direct een mooie dreun op. Helaas  miste ik de vis maar mijn adrenaline percentage schoot meteen naar de max. Ik wierp mijn 10 grams jigkop op de rand van de zandbank en liet hem daarna zwevend meevoeren door de getijdestroom.


De strand visserij leverde ook weer leuke vissen op. Gewoon net achter de branding met zowel shads als ondiep duikende pluggen.

Precies op het moment dat mijn kunstaasje in de mui terecht kwam haakte ik mijn eerste "Zandmotor-zeebaars" mijn slip moest echt behoorlijk aan de bak omdat de baars geholpen door de stroom het rit aan nam over de relatief ondiepe zandbank. Een mooie vrij slanke zeebaars mocht even poseren voor de camera waarna hij weer terugknalde naar het diepe water. Dit "old school" spelletje herhaalde ik met succes later ook vanaf de strekdammetjes tussen Hoek van Holland  en Scheveningen. Gewoon met je waadpak aan in de branding wachten op die snoeiharde boem en vaak spectaculaire dril....hoe bedoel je gelukkig mens!Ook de bootvisserij was matig geen overweldige vangsten maar wel met regelmaat mooie vissen. Als "Subwalk" verslaafde viste ik de vele ondieptes van oa de Stenen Glooiing af met wisselende resultaten. Maar mannen die ooit een zeebaars aan dit kunstaasje hebben gevangen weten wat zo'n aanbeet inhoud. Ook diepduikende- en oppervlakte pluggen bleken regelmatig in trek. Tja en zo nu en dan werden er toch wel weer mooie baarzen vanaf de pier gevangen. Ook kreeg ik goede berichten vanuit Zeeland waar vriend zeebaars zich gedurende de avonduren vlak onder de kant tegoed doet aan de enorme concentraties zeebliek. Kortom leuke vooruitzichten. Een leuke periode dus om eens een workshop te volgen om de manier van vissen op deze gigant goed onder de knie te krijgen zonder vermogens aan kunstaas te verspelen.


De bootvisserij is soms taai maar toch weten we altijd wel een aantal mooie vissen te vangen.

Ik leer je binnen een tijdsbestek van amper 4 uur excact hoe je je kunstaasje aan moet bieden om de beste vangkans te creëren. Veel vissers geloven nog steeds dat ze zeebaars alléén rond de bodem kunnen vangen....onzin! Kortom ik kan je veel info verschaffen waardoor je je vangkansen zondermeer vergroot. Met de kennis die je op doet tijdens zo'n workshop kun je langs de gehele kuststrook van Europa aan de gang maar moet je uiteraard wel de nodige kunstaas "aanpassing " doen. Ben je geïnteresseerd stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel me even op 0031(6)20016129

Meer info met vele foto's en filmpjes vind je op mijn site zeebaarsworkshops.net

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop

ANDEREN LAZEN OOK