image description

Zicht op Zeebaars 238 Eindelijk weer mooie dikke vissen

Zicht op zeebaars 238  

Eindelijk weer mooie dikke vissen  

Door Joop Folkers

Eindelijk konden we afgelopen vrijdag weer een keer met de boot weg. De vervelende oostelijke wind van de afgelopen dagen vormde vaak een beletsel om goed te kunnen driften op de stekken die we graag bevissen.

Maargoed, de wind kwam vrijdag uit richtingen tussen zuid en zuidoost dus was het knallen geblazen! De tweede worp van Pieter leverde al direct een mooie dikke baars op.


Zijn hengel ging krom tot het handvat tijdens een spectaculaire dril.

Met dat zijn shad de grond aantikte werd zijn lichte hengel tot aan de reelhouder krom getrokken. Het was maar goed dat zijn slip perfect stond afgesteld want de vis knalde (geholpen door de felle getijdestroom) zeker 25 meter lijn van zijn spoel. Na een machtige dril stond Pieter lachend klaar voor de eerste foto van de dag.

Geweldig begin dus dat beloofde wat! Helaas duurde het ruim een uur voordat zeebaars nummertje twee zich meldde. Een ukkepuk maar ik was er zeer blij mee. 


Ze waren in het begin niet allemaal even groot maar de aanbeten waren er niet minder om.

Toen ineens ging het los en volgde de ene na de andere aanbeet. Opvallend was dat we zeker gedurende het eerste deel van de vloed kleinere zeebaarzen vingen maar dat naarmate de vloedstroom het heft in handen nam de aanbeten veel harder doorkwamen.


Dikke baars voor Pieter.

Verreweg de meeste vissen die we op dit tij haakten waren 50 centimeter of groter!


Tijdens de vloed mooie dikke vissen.

Het werd een topdag met ruim 30 zeebaarzen veelal tussen de 50 en 60 centimeter met een enkele uitschieter naar de 70! Hoe bedoel je supersport!


Ook Berry ving zijn vissie.

Op donderdag 1 september heb ik nog enkele plaatsen vrij voor mijn workshop op de pier in Hoek van Holland. Mocht je geinteresseerd zijn stuur dan even een mailtje naar joopvis@caiway.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -