image description

Zicht op zeebaars : december baars

De laatste 2 weken van november leverde toch nog verrassend leuke vangsten op. Mooie dikke maar vooral gezonde sterke zeebaarzen torpedeerde zowel onze shads als diepduikende pluggen. Kortom een feestelijke afsluiting van een behoorlijk teleurstellend seizoen.


Dikke december baarzen.


Snoeiharde dreunen op de shad!

Zowel de Waterweg als de bekende kanalen bleken ineens meer baars te bevatten dan gedurende de zomermaanden. Mooie dikke vissen die zich niet zomaar lieten verleiden. Je moest echt veel uren maken om zo'n mooie sterke stekel te kunnen foppen. Ik heb dan ook weer een behoorlijk aantal blanks bij kunnen schrijven op mijn inmiddels tot ruim 60 opgelopen nullen. Maar niet getreurd want alles bij elkaar heb toch weer een behoorlijk aantal mooie baarzen weten te verleiden de afgelopen maanden.

Vorige week ging het ff lekker los tijdens enkele bootsessies. Vooral onze tergend langzaam binnen geviste EB shads bleken het bekende lot uit de loterij. Na een klein " vooraf tikkie" werd de shad vol gepakt en kon de slip van je molen aan de bak. Wat zijn ze sterk. Je kon je werkelijk geen fout permitteren want die werd direct afgestraft. De slip van mijn molen stond werkelijk op standje "sloop" oftewel vrijwel helemaal dicht maar toch wisten de stekels nog de nodige lijn van mijn spoel te sleuren.

Mooi moment om mijn nieuwe 3 meter lange Finesse Sea Spinning van Spro aan de tand te voelen. Een tophengel voorzien van de juiste oogzetting en een fantastische body sterk genoeg om de zwaarste zeebaarzen uit te drillen maar op deze unieke hengel kom ik later nog terug.

Maar goed onze gestekelde vrienden bleken dus nog lang niet allemaal richting Frankrijk te zijn gezwommen. Vandaag 1 december wisten weer vele mooie baarzen te verleiden. De plug werd niet of nauwelijks bekeken maar onze shads waren behoorlijk in trek. De water temperatuur schommeld momenteel nog steeds rond de 10 graden dus ik geloof nog steeds in een sinterklaas baars! Wie weet ik ga in ieder geval mijn best doen.


Ook vanaf de kant leverde november nog de nodige baarzen vanaf de kant.

Stekel ze 

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Dreiging gemeentelijke visverboden
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Nog pakweg 10 weken geduld.
Willem Moorman -