Zicht op Zeebaars 53: Zo, de kop is eraf!

Zicht op Zeebaars:

Zo, de kop is eraf!

Door Joop Folkers

Na drie kantsessies zonder één enkele aanbeet besloten we afgelopen vrijdag om het maar eens met de boot te gaan proberen. De weersvoorspellingen waren rond woensdag nog redelijk te noemen, maar naarmate de vrijdag in zicht kwam werd de windverwachting weer lelijk bijgesteld en kwamen we voor vrijdagmorgen weer uit op zo’n vervelende welles-nietes-prognose omdat de westelijke wind toe zou nemen tot kracht 4 met uitlopers naar 5.

Een slechtere wind kunnen we hier niet hebben, maar na véél vijven en zessen besloten we het er toch maar op te wagen. Het hoge water stond om 14.00 uur in de boeken. Op het moment dat we de Oude Maas opvoeren werden we getrakteerd op een stevige ebstroom.

Nadat we Stormvloedkering waren gepasseerd nam de getijdestroom zienderogen af. Aangekomen rond de Noorderpier kon ons eerste bootavontuur van 2012 beginnen. Lang hoefde Peter niet te wachten, want bij zijn derde worp was het al raak. De degelijke Salt & Pepper van Culprit bewees direct zijn vangkracht weer en enkele minuten later konden we onze eerste zeebaars van het nieuwe seizoen fotograferen.

Een half uur later was het weer raak! Wederom was het de shad van Peter die op een werkelijk snoeiharde manier werd gepakt. Deze vis was aanmerkelijk sterker dan zijn voorganger en ondernam de nodige vluchtpogingen. Het bleek een slanke 60er. Na amper 5 minuten was het wederom raak, maar schoot vriend zeebaars los. Zelf moest ik wederom doen zonder één aanbeet. Tja, het leven van een zeebaarsvisser gaat nu eenmaal niet over de bekende rozen!

Ook vanochtend (maandag 7 mei) kon ik de verleiding niet weerstaan en heb ik mijn vierde kantsessie gevist. En ja hoor, je raadt het al: weer niet één tikkie. Maar geloof me, morgen gaat mijn vijfde kantsessie van start!

Stekelze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -