Zicht op Zeebaars 45: Zo… de knop is om!

Zicht op Zeebaars 45:

Zo… de knop is om!

Door Joop Folkers

De meeste (zeebaars-)molens liggen, voorzien van nieuwe gevlochten lijnen, weer geolied in de kast. Het zeebaarsseizoen zit erop, dus kunnen we ons nu weer volledig concentreren op de eveneens spannende snoekbaarsvisserij!


Spannende snoekbaarsvisserij!

Zowel het verticalen met ultralicht materiaal als het vissen vanaf de kant, zijn twee disciplines die me echt boeien. Zowel zee- als snoekbaars melden zich in de regel met snoeiharde aanbeten. De dril is om het even populair te zeggen “appelen met peren vergelijken”, want de lange, krachtige runs van de zeebaars zijn in de verste verte niet te vergelijken met die van neef snoekbaars!

Vorige week besloten we om ons “seizoen” te openen met een “ouderwets rondje” langs een aantal bekende snoekbaarsstekken. Allereerst werd Rozenburg aangedaan. Eigenlijk meer een echte zomerstek, maar ook in deze tijd van het jaar hebben we er soms mooie grote vissen weten te foppen.


Waarbij ook nog wel eens een dikke baars tevoorschijn kan komen!

Standaard kunstaasje op deze stek is een Turbo-shadje in de Firetiger uitvoering. Ondanks het eerste rustige afgaande waterstroompje geen enkel teken van vis. Ook andere kunstaasvarianten scoorden niet, dus werd stek twee met een bezoek vereerd. Hier mochten we één aanbeet noteren, maar de snoekbaars schoot net voor de kant van de dreg.


‘t Was even zoeken, maar de eerste snoekbaars van de dag was een feit.

Na een aantal stekken besloten we onze sessie af te sluiten op één van de vele pontons in de Waterweg. Soms goede stekken, maar ook ware kunstaasvreters. Maar goed, dat hoort gewoon bij het spelletje. Hoe dan ook sta je er in de meeste gevallen gewoon lekker relaxed te vissen. Ons tweede ponton leverde zowaar een eerste vis op.


Mooie vis voor Jacob.

Een mooie baars kon de verleiding van de Culprit (Brown Scale) niet weerstaan. Even daarna was het een bot die een andere bruine shad te grazen nam. Na ruim een half uur was ik eindelijk aan de beurt en kon ik mijn eerste snoekbaars noteren.


Een bot die de bruine shad te grazen nam…


... En na ruim een half uur kon ik ook een snoekbaars noteren!

Ook Jacob ving een aantal snoekbaarzen na elkaar. Maar daarna was het gedaan met de pret! Heerlijk voldaan besloten we op huis aan te gaan. Zo, de knop is weer om!!!

Stekelze,
Joop

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -