image description

Zicht op zeebaars 402

Weinig te melden.

Zoals ieder jaar valt er gedurende deze periode weinig te vermelden. Ik heb 2 sessies vervist rond het uitgestrekte Haringvliet maar slechts 2 aanbeten mogen noteren. De visserij rond de uitlaat van de EON centrale aan de Maasvlakte is de laatste weken snel terug gelopen!


Suus was helemaal happy met haar eerste zeebaars!

Volgens insiders is dit te wijten aan de stroperspraktijken die er tijdens de nachtelijke uren plaats vinden! Jammer weer een mooie stek naar de kloten. De baarzen die je er momenteel vangt zijn niet echt groot en broodmager. Maar goed nieuws is weer dat de temperatuur van het zeewater momenteel zo rond de 8 graden schommelt dat is maar liefst 4 graden hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dus met een beetje mazzel kunnen we de eerste baarzen zo rond de 2e week van april al weer verwachten rond de geijkte stekken in het Europoortgebied.


De baarzen die je momenteel rond EON vangt zijn mager en tikken nauwelijks de 42 cm aan!

Dat de natuur behoorlijk van slag is is wel duidelijk. Na de levende geep die vorig week op het strand voor de Westlandse kust aanspoelde vond ik van de week 2 horsmakrelen die maar net dood bleken te zijn.


Volop schuim op de stranden!


Ook spoelde er van de week 2 horsmakrelen aan op het strand voor de Westlandse kust!

Twee vissoorten die normaliter pas rond eind april onze kustwateren bevolken. Uit de vele honderden inzendingen voor het winnen van een gratis workshop hebben we 2 winnaars uitgeloot te weten Gerard Kroes en Bas Kok. Nemen jullie even contact met me op joopvis@caiway.nl dan prikken we even een datum. 

Ondanks het feit dat er in januari en februari geen zeebaars door de beroepsvissers mag worden aangevoerd maakte een maat van me afgelopen week deze opname aan een Spaanse havenstad gelegen aan de Middellandse Zee.
 

Stekel ze,

The Bass Whisperer 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK