image description

Zicht op zeebaars 400ste

Tijd vliegt!

Hierbij alweer de 400ste aflevering van mijn rubriek "ZICHT OP ZEEBAARS"! Op het moment dat ik startte met deze serie artikelen had ik werkelijk geen idee dat de gebruikelijke nieuwe info zoveel impact zou hebben bij de oude en zeer zeker nieuwe generatie zeebaarsvissers die de laatste jaren sterk is gegroeid


Zo ineens weer eens een topdag met een aantal mooie stekels.

Mede dankzij mijn zeebaarsworkshops heb ik een hele nieuwe generatie zeebaarsvissers op zien staan die ik nog regelmatig op de vele reeds beschreven stekken in en rond het uitgestrekte Europoort gebied tegen kom. Vaak vertellen ze super leuke verhalen en laten ze me foto's zien van hun gevangen zeebaarzen na de cursus. Het blijft voor mij iedere keer weer waanzinnig leuk om de vele enthousiaste deelnemers alle info mee te geven en ze dichter bij hun eerste aanbeet te brengen.


Rob met een gezonde beauty!

Dat dit al heel wat keertjes gelukt is hebben jullie de afgelopen jaren kunnen lezen. Uiteraard ga ik dit jaar weer verder met mijn leerzame workshops. Dat zeebaars vissen nog steeds hot is blijkt uit de vele nieuwe aanmeldingen voor het komende seizoen. Ik start weer op zaterdag 2 mei. Mocht ook jij geïnteresseerd zijn om eventueel samen met een aantal vismaatjes zo'n leerzame cursus te willen volgen meld je dan aan doormiddel van een mailtje dat je kunt sturen naar joopvis@caiway.nl bellen kan uiteraard ook 0031 (0) 620016129 mocht je zelf geen goede zeebaarsset bezitten dan is dat geen probleem want dan zorg ik daar tijdens de workshop geheel gratis voor.


Ger met een mooie baars die zich vergreep aan een shad

Ook het te gebruiken kunstaas is tijdens de cursus gratis te gebruiken. Kortom wat houd je tegen om eens kennis te maken met de sterkste sportvis die er langs onze kust rond zwemt? Ik beloof je dat je na zo'n sessie van 4 uur alle facetten van deze spannende visserij helemaal onder de knie hebt en je met de opgedane ervaring overal terecht kunt langs onze kust en in het buitenland! We hebben de laatste dagen enkele sessies vervist rond de uitlaat van de EON centrale. Soms met succes maar ook met de nodige nullen.


Ook Jerry wist enkele mooie vissen te landen

Mocht je besluiten om deze kant uit te willen komen ruim dan tijdens of na een visdag je eigen rommel op en deponeer dat in de daarvoor bestemde bakken en zakken rond het houten hek. Veel "sportvissers" pleuren werkelijk alles achter hun hol neer waardoor de kans op een algehele afsluiting helaas steeds dichterbij komt! In de volgende aflevering van Zicht op zeebaars verloot ik 2 tickets voor een gratis deelname aan een van mijn workshops.

 

Stekel ze

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK