image description

Zicht op zeebaars 391

Gaat nu echt snel!

Zo dan hoe bedoel je herfst. Regen en veel wind teisteren dag op dag onze kust. Het zeewater koelt dan ook rapido af en is de "kritieke" grens van de 12 graden genaderd.


Regelmatig mooie vissen ook momenteel nog!


De herfst denderde behoorlijk door.


Rob zou eigenlijk zaterdag meedoen aan een zeebaarsworkshop maar die werd gezien het weer doorgeschoven naar 2 mei 2020! Tijdens zijn allereerste zeebaarssessie afgelopen zondag met kunstaas ving hij zijn eerste zeebaars ooit aan een shad!


Ondanks het onstuimige najaar worden er rond het Europoortgebied nog steeds leuke zeebaarzen gevangen!

Maar ondanks dat kunnen we terug kijken op fantastisch seizoen met goede vangsten waarbij direct verteld moet worden dat het aantal grove baarzen sterk is afgenomen. Dit jaar stopte bij mij de teller bij slechts één  80 plusser.


Lekker "knallen" vanaf de pier in Hoek van Holland.

Vorig jaar tikten slechts 2 vissen de 80 cm aan  terwijl ik in 2017 maar liefst nog 14 dikke tachtigers bij kon schrijven. Geen goed teken maar wie weet is het het komende seizoen weer beter. Mijn laatste sessie van afgelopen zondag leverde helaas geen vis op maar ik geef uiteraard niet op.


Dikke vis voor Ronald vanuit de boot!

Zodra de weersomstandigheden het toelaten ben ik zeker weer van de partij. Tenslotte ving ik een aantal jaren terug nog een mooie Sinterklaas baars dus wie weet.


Dikke boem vanaf de pier!

Stekel ze.

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK