image description

Zicht op zeebaars 387

Herfst slaat toe!

Zo dan na al die warmte records hebben we nu weer een record voor de koudste dag in oktober ooit. Pfff hoe bedoel je opwarming van onze aardkloot!


Rob met zijn eerste 70+ baars van dit seizoen.

Maar goed zoals ik reeds meerdere keren heb aangegeven zijn althans in mijn optiek de maand oktober en de eerste 2 weken van november de mooiste zeebaarsweken van het seizoen. Onze stekels zijn in een topconditie en dus.....beresterk. 

Het is dan ook belangrijk dat je je materiaal hieraan aanpast. Zo  vervang ik gedurende deze periode mijn 50/00 mm. voorslag door 60/00 mm gewoon omdat onze vrienden in deze tijd van het jaar zo sterk zijn dat ze makkelijk doen wat ze zelf willen.


De temperatuur zakte van de week weg onder de 10 graden hoogste tijd voor de "bontmuts" !

Soms is dan ook geen houden aan en is het vaak ff "billenknijpen" als ze hun toevlucht zoeken richting stenen of andere obstakels. Zorg dat je materiaal voor 100% in orde is was iedere fout hoe klein dan ook zal onmiddelijk worden afgestraft. Zorg ervoor dat je slipafstelling op het uiterste standje staat! Niet meer opnieuw afstellen tijdens de dril want juist op die momenten worden vaak de grootste baarzen verspeeld!


Ook vanuit de boot is er nog leuk baars te vangen.

Juist omdat de vele kanalen in het Europoortgebied momenteel weer worden bevolkt door enorme scholen steenbolk en wijting maken we in deze tijd van het jaar veel gebruik van grove pluggen zoals de Subwalk van 54 gram. Een onovertroffen plug zeker in deze periode. Kortom er valt nog zat te beleven in en aan het Europoortgebied.


Ook vanaf de kant is er nog steeds een baarsjes te vangen.

Zin om dit unieke zeebaarsgebied eens vanuit de boot te benaderen neem dan eens  contact op met Patrick Verbrugge hij organiseerd t/m pakweg de 2e week van november zijn gidsavonturen en weet alle stekken feilloos te vinden. Kortom een aanrader als je de kans wilt maken om de baars van je leven uit te drillen. Stuur even een mailtje naar info@thebasscompany.nl of bel hem even +316-14445245. Zelf heb ik nog enkele plaatsen vrij voor mijn workshops vanaf de kant op de zaterdagen 26 oktober, 2 en 9 november. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl  bellen kan natuurlijk ook 0031 (0)62001 6129


Hoe bedoel je bijna net zo groot als de plug!

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Korvenpraat.
Willem Moorman -
image description
Gesloten seizoen, binden maar!!!!
Willem Moorman -