image description

Zicht op zeebaars 384

Herfst doet zijn intrede....!

Na een fijne, soms visrijke week met hele dikke zeebaarzen moeten we het de komende 8 dagen doen met heeelll ....veeelll wind en regen. Kortom moeder natuur laat gewoon even zien dat er niet met haar te spotten valt!


Iedereen deelde mee in het harde "aanbeten festival"!

De windverwachtingen zijn overwegend uit richtingen tussen zuid en zuidwest. Dus zijn goede stekken als de pier van Hoek van Holland en de zuidkant van het Calandkanaal (Rozenburg) zeer moeilijk te bevissen. Maar uit ervaring weet ik dat dit soort stekken ondanks een harde wind soms toch mooie vissen opleveren ondanks het feit dat ze lastig te bevissen zijn. Maar goed terug naar de vangsten van de afgelopen week.

Ondanks de mooie ( redelijk warme) dagen was het een ware uitdaging om vriend zeebaars te vinden. Zo moest je ze op diep water zoeken terwijl je ze de volgende dag juist op ondiepe gedeeltes tegen  een glooiing te vangen waren. Kortom er was geen touw aan vast te knopen. Gewoon "zeebaars vissen" dus. Toch wisten we weer een aantal mooie vissen te verleiden. Gedurende de eerste dagen van de week waren vooral de oppervlakte pluggen killing. Soms werden ze meerdere keren op één spinactie aangevallen door dikke vissen die ze al dan niet voor hun plezier uit het water wisten te koppen!


Supersterk en kogel rond zijn onze gestekelde vrienden.


Was genieten aan zee.

Een supergave manier van vissen omdat je zowel de aanbeet als de spannende achtervolging en natuurlijk de spectaculaire dril achter elkaar meemaakt. Veel deelnemers van mijn workshops zijn na mijn cursus dan ook overgegaan op deze gave visserij! Maaarrr ook de shad leverde soms weer supermooie vissen op. Goede resultaten hadden we als we de shads met kleine tikjes over de bodem aan konden bieden.

Maar verreweg de beste vangsten boekten we op die momenten dat we ons kunstaas geholpen door een pittige getijdestroom langzaam tussen water en wind konden laten lopen. Kortom het waren spectaculaire visrijke dagen met superdikke baarzen. Ook tijdens mijn workshops werden er regelmatig mooie vissen gevangen. Toch moet ik eerlijkheidshalve vermelden dat de visserij niet zo goed was als het afgelopen jaar.


Zonder woorden!

Maar de maand oktober staat vaak garant voor dikke sterke zeebaarzen dus wil ook jij zo'n leerzame cursus volgen  en kans maken op de zeebaars van je leven schrijf je dan nu in voor een van mijn laatste workshops van dit seizoen.

Mocht je zelf niet in het bezit zijn van eigen materiaal dan regel ik dat geheel gratis evenals het kunstaas. Ik heb op de volgende data nog plaats. De zaterdagen 5-12-19-26 oktober de laatste workshops zijn op 2 en 9 november.

Ben je geinteresseerd stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel me even 0031-62001 6129

Geloof me de komende weken zijn echt super als je kans wilt  maken op een hele dikke najaarsbaars.

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Korvenpraat.
Willem Moorman -
image description
Gesloten seizoen, binden maar!!!!
Willem Moorman -