Zicht op Zeebaars 38: Het kan nog steeds!

Zicht op zeebaars 38:

Het kan nog steeds!

Door Joop Folkers

Zoals je al in de vangstberichten van afgelopen dinsdag kon lezen wordt er in het gehele Europoortgebied met regelmaat nog steeds leuk zeebaars gevangen. Begrijpelijk, want alle havens inclusief de Waterweg zijn vergeven van de steenbolk en de wijting; naast zachte krab een echt ‘biefstukkie’ voor onze gestekelde vrienden!

Een aantal fanatieke zeebaarsvissers gebruiken kleine steenbolkjes als aas voor de grote zeebaarzen. Op zich niets nieuws, maar het is en blijft wel een spectaculaire manier van zeebaarsvissen! Tijdens de aanbeet wordt er een regelrechte aanslag op de hengel gepleegd! Onze gestekelde vrienden laten er geen gras over groeien: het is pakken, slikken en direct zwemmen. Eén moment van onoplettendheid of een vast gedraaide slip en je kunt het schudden.

Tijdens gesprekken met de vele gulvissers langs de Waterweg, heb ik zo links en rechts wel wat spannende dingen gehoord. Kleine steenbolken en wijtingen die na het onthaken direct in hun element werden terug gezet, blijken een makkelijke prooi voor grote zeebaarzen. Maar ook de shad is en blijft een topaasje. Opvallend is de vangkracht van de al veel geroemde, rode jigkoppen. Ook vandaag ving ik al mijn zeebaarzen weer op deze fluorode toverballen!

De weersberichten voor de komende dagen zien er goed uit. Vrij rustig en stabiel nazomerweer met temperaturen die rond de 13 graden blijven schommelen, dus zondermeer de moeite waard om nog een laatste poging te wagen! Beste vangsten hebben we geboekt van twee uur na laag water tot het moment dat de getijdestroom weg valt!

Stekelze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -