image description

Zicht op zeebaars 377

Goede vangsten vanuit de boot, kantvisserij viel even stil!

Hoe onvoorspelbaar kan het zijn. Zo vang je de ene dag gedurende excact dezelfde omstandigheden (dus tij en weer) slechts 11 vissen met 4 vissers en vang je de dag erna maar liefst ruim 50 baarzen met dezelfde mannen aan boord?

Het is en blijft ook voor mij nog steeds een mysterie wat na ruim 40 jaar ervaring nog steeds niet is opgelost. Maaarrrr …. zoals ik al meerdere keren heb aangegeven maakt juist dat spelletje onze zeebaarsvisserij zo spannend en dus aantrekkelijk! De manier van vissen speelt zondermeer een hele belangrijke rol. Er zijn dagen bij dat je je kunstaasje nauwelijks of niet moet bewegen en puur op de stroming over de bodem moet laten hobbelen.


Peter met een beauty die zijn shad vol overtuiging snoeihard te grazen nam.


De boot visserij was top!

Maar het  zogenaamde “zwevend” vissen waar ik zeker 35 jaar geleden al vele artikelen over heb geschreven is voor mij  de meest attractieve manier van vissen omdat de aanbeet juist dankzij de “slappe” lijn snoeihard door komt op de top van je hengel. Je kunt het misschien een klein beetje vergelijken met de snoekbaars visserij vanuit de boot waarbij je kunstaas vrijwel onbeweeglijk net boven de bodem wordt aangeboden. De plugvisserij is op een enkele uitzondering na dramatisch. Zo nu en dan loopt er een dag tussendoor dat ze plug niet of nauwelijks met rust kunnen laten terwijl ze de dagen er na niet of nauwelijks op deze herrieschoppers reageren.


Wat zijn ze al sterk!

Zowel de Subwalk en de oppervlakteplug kunnen nog wel eens voor een verrassing zorgen. Dus zorg dat je altijd wat van dat spul in je vistas hebt! Zaterdag 3 augustus a.s. geven we zo’n weer zo’n leerzame zeebaarsworkshop vanaf de pier in Hoek van Holland. Als je wil kun je er bij zijn want er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. We starten om 7 uur en om 11 uur weet je precies hoe je een zeebaars waar dan ook langs de kust  kunt verleiden. Mocht je niet in het bezit zijn van een eigen zeebaarsset dan is dit snel opgelost want daar zorg ik dan geheel gratis voor. Ook het kunstaas is tijdens de cursus geheel gratis te gebruiken.


Ook Patrick vangt mooie baarzen tijdens zijn gidsdagen met de boot


Dikke boem voor Piet!

Ben je geinteresseerd kijk dan voor alle info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl  De vangsten vanuit de boot vallen dus niet tegen. Patrick en zijn klantjes vangen regelmatig mooi dikke vissen tijdens hun (avond) sessies. Een aanrader van het eerste uur dus zo’n  avondje smijten vanuit de boot rond het beste zeebaarsgebied van Nederland.  Voor meer info  kun je  Patrick altijd even bellen op +316-14445245. Op onze eerder genoemde site vind je de algemene info.

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop