image description

Zicht op zeebaars 359

Eindelijk hebben de weergoden voor een beter weertype gekozen. De laatste dagen van het roofvisseizoen vallen samen met uniek voorjaarsweer.

De watertemperatuur ligt inmiddels ruim boven de 9 graden waardoor de zeebaarspopulatie rond de uitstroom van de EON centrale langzaam maar zeker aan het uitzwermen is in de vele uitgestrekte havens rond zowel de 1e als 2e Maasvlakte.

Langzaam maar zeker gaat het dan ook weer behoorlijk kriebelen. Zeker als het weer de komende weken stabiliteit toont. Maar ja zoals bekend is er niets zo onberekenbaar als het Hollandse klimaat! Al bij al heb ik er toch een goed gevoel over en verwacht jde eerste zeebaarzen zo rond de 2e of 3e week van april. Momenteel vermaak ik me zo nu en dan nog kostelijk rond de warmwateruitstroom.

........................................................................................................................................................................................................................................................................

Op zaterdag 4 mei start ik weer met mijn leerzame, gezellige zeebaarsworkshops vanaf de pier in Hoek van Holland. Mocht ook jij binnen een tijdsbestek van 4 uur een volleerd zeebaarsvisser worden meld je dan aan. Ik zorg geheel gratis voor al het te gebruiken materiaal en kunstaas. Wil je meer info kijk dan even op mijn vernieuwde site www.zeebaarsworkshops.net  of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway  bellen kan uiteraard ook 0031 (0)62001 6129.

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop.