image description

Zicht op zeebaars 337

Door: Joop Folkers

We hebben nog ruim 6 weken te gaan!

Zo dan…. even leek het er op of het zeebaars seizoen uit zou gaan als de bekende nachtkaars. Eerst hadden we te maken met een toch wel extreem hoge watertemperatuur gevolgd door enorme (zachte) krab invasie.


Hoppa herfst is gearriveerd


Dikke 80er voor Berry ze zijn er wel maar vaak moeilijk te verleiden!Daarna werden we op 21 september meteen getrakteerd op een heuse najaarsstorm die de boel eens effe lekker op zijn kop zette. Langzaam maar zeker loopt ook dit toch wel enigszins wisselende zeebaarsseizoen alweer richting einde. Maaarrr we hebben nog zeker 6 weken te gaan dus wie weet wat er allemaal nog te beleven valt. Zelf vind in oktober een fantastische maand met vaak gezonde en vooral sterke baarzen.


Begin augustus waren er zo nu en dan nog dikke 80ers te vangen!


Mijn eerste 80er eind juli aan de diepduikende XRap

Grove pluggen mogen niet in je vistas ontbreken. Zeker op het moment dat de scholen wijting en steenbolken het uitgebreide Europoortgebied binnen trekken maak je de kans op zo’n super grote kneiter van een zeebaars! Zelf zweer ik gedurende deze periode bij grote oppervlakte pluggen of de grootste Subwalk! Let in deze periode altijd goed op dat wat zich aan de oppervlakte afspeelt als je zo nu en dan eens een meeuw op het water ziet landen om wat dan ook van de oppervlakte te “plukken” wordt het tijd om de Subwalk in stelling te brengen.


Eind juli waren ze al berensterk en dik!


Ook vanaf de kant was het soms top!

Al bij al is het tot op heden toch weer een fantastisch seizoen met mooie dikke zeebaarzen. Kon ik vorig jaar nog 12 tachtigers noteren nu staat de teller slechts op 2 van deze knuppels. Maar goed we gaan er voor dus wie weet. Hierbij effe een kleine terugblik van een aantal mooie vissen die we met ons zeebaarsploeggie tot op heden wisten te vangen. Ik heb voor zaterdag 29 september en zondag 7 oktober nog enkele plaatsen vrij tijdens mijn zeebaarsworkshops.


Mooie vis weer voor Edwin in het donker aan de shad.


Ook Ids wist zijn visje te vangen.


Juli en begin augustus waren top weken voor dikke baarzen. Verreweg de beste vangsten werden gedurende de avonduren geboekt!

Wil ook jij kans maken op zo’n dikke sterke najaarsbaars schrijf je dan in voor zo’n leerzame cursus. Materiaal en kunstaas zijn gratis beschikbaar! Ik garandeer je dat je binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs van deze fantastische visserij onder de knie hebt!

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 380
Willem Moorman -
image description
ZEXUS: De buitencategorie hoofdlampen
Willem Moorman -