image description

Zicht op zeebaars 329

Fantastische visserij!

Evenals vorig jaar is de zeebaarsvisserij rond juli weer behoorlijk aangetrokken. Of dit nu wel of niet met het mooie weer te maken heeft durf ik niet te zeggen maar de hoge zeewatertemperatuur zal ongetwijfeld een grote rol spelen in dit verhaal.


Dat Olga Bansbergen haar "mannetje" staat is zo wel bekand. Hier een pracht baars gevangen vanuit de boot.

Ik heb de afgelopen week mooie vissen weten te vangen op de nieuwe Spro Gutsbait UV shads. Zowel vanuit de boot als vanaf de kant hebben ze hun vangkracht al dubbel en dwars bewezen. Als alles mee zit zijn de eerste Gutsbaitshads (nieuwe uitvoering!) rond half augustus overal verkrijgbaar.


Molens draaien "overuren"

Ook tijdens mijn workshops zijn er weer de nodige mooie baarzen gevangen. Vissen tot 60 cm. waren echt geen uitzondering. Frappant was dat het tij nauwelijks invloed had op de vangsten. We vingen ze zowel tijdens het opkomende als afgaande water. Juist omdat vriend baars regelmatig aan de oppervlakte jaagt is het raadzaam om eens een oppervlakteplug “uit te laten”! We kregen soms wel 10 volgers achter elkaar maar was het echter moeilijk om ze te verleiden! Kortom er is momenteel heel wat te beleven aan het zeebaarsfront!


Machtige drils....


Alle vissen worden weer netjes terug gezet!


Hoppa weer terug naar moeder natuur

Dus zeker de moeite waard om eens richting kust te trekken. Ook de vangsten vanuit de boot liegen er niet om. Zo heeft Patrick zich de afgelopen bootsessies met regelmaat in de dubbele cijfers weten te vissen tijdens zijn avondsessies. Heb ook jij eens zin in zo’n spannend zeebaarsavontuur maar, …..heb je geen idee hoe je zo’n spectaculaire sportvis aan de schubben moet komen schrijf je dan in voor zo’n leerzame workshop waarbij ik je garandeer dat je binnen een tijdsbestek van 4 uur een volleerd zeebaarsvisser bent!


Net weer een fantastische sessie gevist, de gele Gutsbait UV shadswaren vandaag verreweg favoriet!!

Mocht je geen materiaal hebben dan is dat geen probleem daar zorg ik geheel gratis voor! Ook het gebruik van kunstaas is tijdens zo’n cursus geheel gratis. Nieuwsgierig geworden kijk dan even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net  of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl  bellen kan uiteraard ook. 0031(0) 2001 6129


Dikke vissen vanaf de kant!!


De nieuwe Spro Gutsbait VU shads hebben hun vangkracht de afgelopen sessie volop bewezen!


Zin om met de boot een keer de allerbeste stekken van het Europoort te bevissen waarbij je de kans maakt om de zeebaars van je leven te vangen neem dan even contact op met Patrick Verbrugge een topgids die het Europoortgebied kent als geen ander. Je kunt hem even mailen op info@thebasscompany.nl  uiteraard kun je Patrick ook even bellen 0031(0) 61444 5245


Mooie vissen zowel vanaf de kant als vanuit de boot!


Edwin met een dikke baars vanaf de kant!

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.