image description

Zicht op zeebaars 322

Hoppa dikke beren!

Zoals ik afgelopen week al aangaf zijn de echte dikke vissen eindelijk het Europoortgebied binnen gezwommen. Mooie dikke gezonde vissen die zowel tijdens de aanbeet als de dril soms voor een “hartverzakking” zorgen. Ook tijdens mijn workshop werden er weer een aantal leuke zeebaarzen gevangen en uiteraard helaas ook weer verspeeld.Deze kanjer ving ik tijdens mijn workshop


Zo nu en dan liep er een dikke tussen door.


Eindelijk zijn de grote zeebaarzen gearriveerd!

Ik had zaterdag een fantastische ploeg gasten uit Katwijk die nog nooit op zeebaars hadden gevist maar er toch maar liefst 8 wisten te vangen. Was gezellig mannen doen we nog snel een keer over! Maar goed ook mijn vaste vismaatjes hebben het weekend niet stil gezeten en wisten supermooie dikke vissen te verleiden.


Mooie baarzen tijdens de workshop.

Uiteraard werden de baarzen na een fotootje weer netjes teruggezet!

Berry was de kampioen met een baars van rond de 77 cm. en maar liefst 11 pond! Mike, Patrick en ikzelf bleven in het kielzog met vissen van dik in de 70 cm. Ik ving mijn “dikkerd” tijdens mijn workshop van afgelopen zaterdag deze mooie stekel was ruim 70cm!


Ook nog scholenbaars

Op het filmpje kun je zien dat het een stevige dril was mede ivm de harde getijdestroom waardoor ik de baars keer op keer uit de kant moest zien te dirigeren! Zondag weer een nieuw avontuur vanuit de boot van Patrick. Het was een taaie visserij maar omdat je met de boot altijd mobiel bent dus meerdere stekken per uur af kunt vissen viel het aantal vissen niet echt tegen.


Tijdens onze bootsessie van zondag bewees de nieuwe Gutsbait zijn vangkracht weer eens!

Ik heb zondag bewust met de nieuwe Gutsbait UV gevist en dat was geen foute beslissing. Deze nieuw ontwikkelde shad is dikke top en dat bewees hij zowel vanaf de kant als de boot. De nieuwe kleuren zijn perfect! Later meer hierover. Van de mannen die hun geluk vanaf de havenhoofden van IJmuiden beproeven hoor ik dat de vangsten op een enkele uitzondering na vrijwel alleen uit kleinere scholenbaars bestaat, maar het seizoen is tenslotte nog jong.


De zwaarste vis van dit weekend werd gevangen door Berry ruim 77 cm. power en maar liefst 11 pond!

Op de zaterdagen 23 en 30 juni en 7 en 14 juli organiseer ik weer een geweldige leerzame zeebaarsworkshop. Wil ook jij (desnoods samen met een aantal maatjes)  ook zo’n gezellige cursus volgen geef je dan op middels mijn mail joopvis@caiway.nl of bel me even 0031(0)6 2001 6129 kijk voor alle info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net Wil je een dagje met de boot mee kijk dan even op dezelfde site bij bootgidsen daar vind je de prijzen en tijden dat Patrick met zijn boot uitvaart. Je Patrick ook altijd even bellen op 0031(0)614445245 of stuur effe een berichtje naar info@thebasscompagny.nl

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK