image description

Zicht op zeebaars 317

Wisselende vangsten.

Afgelopen week waren de zeebaarsvangsten rond het Europoortgebied op een enkele uitzondering na niet echt om over naar huis te schrijven.

Ik hoorde dat er zelfs zeebaarsgidsen waren die een dikke blanco scoorden met de boot! Patrick deed het wel goed en vistte zich met klanten 2 keer in de dubbele cijfers. Tevreden klanten en dikke boemen wat wil je als gids nog meer.

Zelf had ik zaterdag een leuke ploeg fanatieke nieuwe zeebaarsvissers die op gingen voor hun eerste zeebaarsaanbeet ooit. Maar helaas wist slechts één van de mannen zijn eerste zeebaars te landen. Zelf mocht ik niet klagen want tijdens het naar de bodem “zweven” van mijn kunstaasje werd dit werkelijk vol gepakt door een mooie zeebaars die direct van quitte ging.

Mede omdat de ebstroom nogal hard liep was het even billen knijpen maar konden we deze prachtige baars toch nog op de foto zetten om hem daarna terug te geven aan moeder natuur! Kortom een geweldige ochtend met een leuk stel gasten.

Maar goed het is momenteel dus lastig om de scholen zeebaars goed te lokaliseren. Ze zijn er wel degelijk want de Raymarine loopt zo nu en dan echt helemaal vol. Alleen het felle azen is er nog niet bij. Wat ook opvalt is dat er hier in dit gebied waanzinnig veel kleinere baarzen rondzwemmen.

Dat was eigenlijk vorig jaar gedurende de maanden september en oktober ook al het geval. Ondanks de vele kleine baarzen kon ik voor het eerst sinds jaren toch maar liefst 14 baarzen boven de 80 cm. noteren!! Natuurlijk kun je de grootte van de vis zelf niet uitzoeken.


De nieuwe kleuren Guts bait

Alleen als je met de (grote) Subwalk vist kun je een klein beetje “selecteren”! Je vangt zelden kleine baars op dit magnifieke stuk kunstaas. By the way, op een enkele uitzondering na vang je aan oppervlakte pluggen vrijwel alleen mooie grote zeebaarzen.

Het aanbieden van een oppervlakte plug blijft voor mij dan ook de meest spectaculaire manier van vissen omdat het proces vanaf de aanbeet tot aan het eind van de dril helemaal kunt volgen. Grappig is hoe deelnemers aan mijn workshops reageren als ik uitleg hoe je zo’n relatief grote plug aan moet bieden.


Overwegend grote vissen aan de subwalk

Want laten we eerlijk zijn als zo’n Subwalk van ruim 50 gram het oppervlakte water “doorboord” denk je meteen dat de vis schrikt! Maaaarrr…ook diepduikende pluggen zorgen soms voor de broodnodige afwisseling zoals Ray op het filmpje laat zien. Zo maar gewoon ergens in één van de vele havens in het uitgestrekte Europoortgebied.


Ook diepduikende pluggen zoals Ray op het filmpje laat zien.

Kortom de vis zit er wel maar moet nog effe “wakker” worden. A.s. zondag heb ik nog enkele plaatsen vrij tijdens mijn workshop. Aan het weer zal het niet liggen en ook het tij is perfect…dus mocht je samen met één of meerdere vrienden aan willen sluiten dan ben je van harte welkom.

Desnoods zorg ik geheel gratis voor het hengelmateriaal. Kijk voor meer info even op www.zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Hengelsport Westland bokaal
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 357
Willem Moorman -