image description

Zicht op zeebaars 316

Weer veel uren maken voor een paar vissies!

Even leek het er op dat het voorjaar eindelijk door zou denderen! Met temperaturen tot bijna 30 graden worstelde ook de zeewatertemperatuur zich enigszins uit de greep van de koude periode die er aan vooraf ging. Kortom binnen een tijdsbestek van amper een week was het gewoon 100% voorjaar.


Ook de good old gebonden jigkop bleek weer effectief

Uiteraard drong dit ook door tot onze baarzen en werden er zo links en rechts leuke vangsten geboekt. Een maatje van me ving in het Hartelkanaal zijn eerste “knuppel” van het jaar van precies 80 cm. Een mooi begin! Ook vanaf de Stenen Glooiing, de Hoekse pier en zelfs al verderop in de Waterweg (richting Maassluis) werden soms redelijk mooie vissen gevangen.


Ze zijn nog behoorlijk mager

Kortom het begin is er weer. Helaas is er weer eens een topstek verloren gegaan doordat er een lange kademuur en een haven zijn aangelegd (nabij de Risk) aan het eind van het Hartelkanaal grenzend aan het Beerkanaal. Tja het is en blijft helaas grond die bestemd is voor de industrie en niet voor de sportvisserij.

Het strand voor de Westlandse kust is compleet veranderd in een maanlandschap! Door de hogere zeewatertemperatuur is er een enorme algenbloei ontstaan die zijn weerga niet kent. Mede door de stevige noorden wind van de afgelopen dagen zijn er enorme stinkende groen/witte  “schuimvelden” het strand opgeblazen!


Het strand is door de algenbloei omgetoverd in een maan landschap.

Naar verwachting duurt deze ellende nog zo’n week ….pffff! Tijdens onze bootsessie van afgelopen maandag wisten we toch weer een leuk aantal baarzen te foppen. Oké het ging niet direct om grote dikke vissen maar de sport en de aanbeten waren er zeker niet minder om!


Kanjer kampioen van de pier in Hoek van Holland Mehmet Gunay.

Heb je zin om vriend zeebaars eens vanuit de boot te belagen neem dan even contact op met Patrick Verbrugge. Een topzeebaarsvisgids die zijn arrangementen heeft aangepast en speciaal voor de liefhebber ook gidst  tijdens de (donkere) avonduurtjes. Je kunt Patrick voor een afspraak mobiel bereiken op 0031 (0)614445245. Kijk anders even voor meer info op mijn site www.zeebaarsworkshops.net onder bootvisserij.


Mehmet vangt regelmatig vissen boven de 80 cm. Maaarrr maakt dan ook vaak nachtelijke uren.

A.s. zaterdag geef ik weer een zeebaarsworkshop rond mijn bekende terrein aan de Waterweg. Ik heb eventueel nog 2 plaatsen vrij dus mocht je zin hebben om alles over deze fantastische sportvis te weten te komen laat het me dan even weten joopvis@caiway.nl of bel even 0031 (0)6 2001 6129. Heb je geen eigen zeebaarsmateriaal dan zorg ik daar gratis voor!
Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.
    

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Hengelsport Westland bokaal
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 357
Willem Moorman -