image description

Zicht op zeebaars 296 X-Rap blijft al jaren verbazen

Zicht op zeebaars 296  

X-Rap blijft al jaren verbazen    

Door Joop Folkers  

Op het moment dat we afgelopen woensdag onze eerste stekken aandeden bleek al snel dat vriend zeebaars totaal geen interesse had in welke soort kunstaas dan ook.

Oké, ik geef toe het was een moeilijk tij om te bevissen, het laatste opkomende water met een (ondanks zwak oosten windje) toch lelijk inkomende felle getijdestroom. 

Helaas,.. daar hadden we effe geen rekening mee gehouden maar betekende op dat moment wel ff de bekende streep door de rekening! Maar zoals mijn vismaatje altijd zegt aan het eind van de sessie worden de prijzen verdeeld, toch! 


Fantastische najaarsdagen!

Toen een uur na het hoge water de stroom behoorlijk in kracht inboette konden we aan de slag met de al wekenlang goed vangende diepduikende (Hot Head) X-Rap. Dat knal-oranje stukkie schuddend vernuft heeft al vele honderden zeebaarzen kunnen verleidden tot die alles beslissende BOEM! 


Dikke boemen op de diepduikende X-Rap.

Er zijn momenten dat je ze alleen ziet volgen tot net naast de boot om daarna direct weer in het diepe heldere water te verdwijnen. Begrijpelijk, want het is “scholings-time” dat niets meer of minder inhoud dat ze op een aantal voedselrijke stekken bij elkaar komen om te verzamelen om daarna richting overwinteringsgebieden te trekken. 

Helaas werden dit soort stekken de afgelopen tientallen jaren in deze periode keer op keer afgeroomd door die vervelende warnetvissers waardoor deze inmens grote scholen vrijwel compleet zijn verdwenen maar dat is niets nieuws meer. 


Wat zijn ze sterk!

Maar goed, onze eerste drift leverde al direct een double strike op. Lachend keken we elkaar effe aan….zo dan da’s lang geleden, allebei met een kromme hengel! 

Om kort te gaan het ging even helemaal los. Keer op keer werden onze ‘goudvissen’ lelijk gepakt. Wat een rijkdom want dit soort momenten waren echt heel lang geleden. 


Geweldige visserij!

Maar ja zoals verwacht duurde het spelletje niet echt lang want iemand vond het weer nodig om op dat pestfluitje te blazen en verdwenen de aanbeten als sneeuw voor de zon. Pfffff, maar we mochten zeker niet klagen. 


De diepduikende X-Rap is al jaren een topper!

Ik schat dat we de man ruim 40 aanbeten konden noteren! De terugreis was dan ook weer een genot na zo’n waanzinnige ochtend!

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De winterpolder, op zoek naar adrenaline: Deel 5
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Deense vistrip : deel 5
Willem Moorman -
image description
Kantsnoek 139
Willem Moorman -