image description

Zicht op zeebaars 294 Met de wahoo naar de wrakken

Zicht op zeebaars 294  

Met de wahoo naar de wrakken  

Door Joop Folkers

Het stond al zeker twee jaar op de lijst maar het kwam er maar niet van. Eindelijk kon de afspraak van gisteren worden 'verzilverd' en koersten we heel vroeg in de ochtend richting verre wrakken.

De dag er voor waren de vangsten meer dan fantastisch geweest. Een filmploeg uit Zweden had de dag van hun leven.

Ze vingen de eerste baarzen ooit en zeker niet de kleinste uitvoering want vissen van 70 tot 80 centimeter waren zeker geen uitzondering. Dat beloofde dus wat!  

Samen met schipper Nick Marinus en zijn twee sympathieke deckhands voeren we die donkere grillige Noordzee op voor een nieuw zeebaarsavontuur!

Na bijna twee uur stomen verscheen het wrak op de dieptemeter.

Nadat er was geankerd moesten we pakweg een uurtje wachten voordat de vloedstroom er in kwam. Op het moment dat het 'stroompie'  begon te lopen duurde het geen vijf minuten voordat de eerste zeebaars zich vergreep aan zo’n kleine zilveren glimmer.

Net toen ik stond te genieten van de gierende slip van mijn buurman werd ook mijn pilkertje getrakteerd op een doffe dreun en ging vriend zeebaars lelijk aan de haal. “Kijk daar doe je het voor” schreeuwde de immer enthousiaste Nick.

Nog voordat ie zijn zin had afgemaakt stond ook hij met een kromme hengel. De stekels hadden er klaarblijkelijk zin in.

Naast vele mooie zeebaarzen vingen we zo nu en dan ook nog een mooie dikke rode poon. Het blijft een fantastische vis om te zien met zijn indrukwekkende prehistorische kop en….. but last en zeker not least een toppertje in de pan.

Na veel aanbeten en dito gierende slips werd rond half twee besloten om de haven weer op te zoeken. Het was lang geleden dat ik op de verre wrakken op zeebaars had gevist maar ik heb me kostelijk vermaakt! 

De Wahoo is werkelijk een topschip en wordt aangedreven door maar liefst 800 pk. is zeer stabiel en voorzien van alle moderne snufjes op het gebied van navigatie en dergelijke! De boot is werkelijk superschoon omdat hij na iedere vistrip dagelijks helemaal wordt schoongeboend.

Tel daarbij de kennis van het personeel op dan heb je gewoon alle ingredienten die een goede charterboot moet bezitten. Sinds kort hebben de mannen van de Fishing Company een tweede schip in gebruik genomen die luistert naar de sprekende naam M.s Mahi.

Een puntgave boot die met haar lengte van bijna 8 meter wordt aangedreven door maar liefst 500 pk Honda outboard geweld. 

Tijdens het proefvaren waren snelheden van ruim 70 per uur geen uitzondering. Kortom, een supersnelle dame voor hele verre wrakken.

De mannen van Sportfishing Company organiseren naast de bekende kabeljauw wraktochten ook dagtrips die alleen gericht zijn op zeebaars. Ik zeg een dikke aanrader! Kijk eens even op hun site www.sportfishingcompany.nl, daar vind je alle info. Mannen was een topdag bedankt!

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop   

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Streamer XL met of zonder stinger?
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 94: ( Deel 2 )
Willem Moorman -