image description

Zicht op zeebaars 293 Ineens een uurtje los

Zicht op zeebaars 293  

Ineens een uurtje los  

Door Joop Folkers

Na een aantal zeer natte dagen werd er voor afgelopen zondag weer eens een redelijke droge dag weer voorspeld dus moest er gevist worden. Het tij viel gunstig want rond half twee was het water op zijn hoogst. 

Op het laatste afgaande water lieten onze stekels het lelijk afweten zeg pfff… Waar we het ook probeerden en welk kunstaas we ook te water lieten, het was nada niente noppes! 


Op weg naar kantoor...

We keken dan ook uit naar het hoge water allicht werden onze vrienden dan eindelijk geprikkeld om tot de aanval over te gaan. Maaaarrrr... helaas ook tijdens het gehele hoge water totaal geen activiteiten. De score stond tot half drie op excact vier mini’s! 

Ik had me inmiddels een armverkramping staan gooien met werkelijk alle soorten pluggen. Eigenlijk kon ik geen plug meer zien, maar besloot om er tot slot toch maar weer een diepduikende X-Rap op te zetten. 

Ik had nog geen twee slagen gedraaid toen mijn 10 centimeter lange bruin-oranje Rusty zwaar werd getorpedeerd! Meteen schoot de vis het diepe water in en deed de slip van mijn molen waarvoor hij ontworpen was. 

Zó dan, dat was wel effe genieten. Eindelijk een machtige dril na ruim vijf uur vrijwel kansloos smijten. Het was een mooie gezonde 70er die toonde dat ze nu al super sterk zijn! 

De 10 opvolgende worpen met de diepduiker leverde evenveel aanbeten op. Ook Patrick schakelde over op een X-Rap en begon ook vrijwel direct te vangen. 


Partick met een beauty aan de X-rap, supersport. 

Voor mij is en blijft het vreetgedrag van vriend zeebaars ook na ruim 40 jaar niet te peilen. Zo denk je dat het gebied is uitgestorven terwijl je een paar minuten later sta beide keer op keer staat te genieten met een kromme hengel en een gierende slip? Tja, het went misschien nooit maar dat maakt deze visserij juist zo spectaculair! 

De komende weken maak je kans op grote sterke zeebaarzen. Ze zijn al aan het scholen voor de terugtocht naar hun overwinteringsgebieden en verkeren dan ook in een topconditie. 

Heb je altijd al eens kennis willen maken met de brute kracht van zo’n zilveren krachtpatser maar heb je geen hengelset of kunstaas om op pad te gaan geef je dan op voor een workshop zeebaarsvissen. 

Ik zorg voor het materiaal en het kunstaas en leer je binnen een tijdsbestek van vier uur hoe je gericht op zeebaars kunt vissen op de beste stek van Nederland! 

Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl Mijn eerst volgende workshop is zaterdag 30 september ik heb nog enkele plaatsen vrij!

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De winterpolder, op zoek naar adrenaline: Deel 5
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Deense vistrip : deel 5
Willem Moorman -
image description
Kantsnoek 139
Willem Moorman -