image description

Zicht op zeebaars 290 Dikke vissen

Zicht op zeebaars 290  

Dikke vissen  

Door Joop Folkers

Om succesvol te zijn tijdens de zeebaarsvisserij moet je gewoon veel uren maken! Ik heb de laatste weken dan ook heel wat uurtjes staan smijten. Zowel vanuit mijn boot als vanaf de kant was het weer een moeilijke visserij.

Soms sloten we een sessie af met ruim 40 vissen terwijl we de keer daarop genoegen moesten nemen met een dikke Blanco! Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij. 


Soms ineens zomaar een aantal dagen met dikke vissen.

Zoals gezegd was de visserij de afgelopen vier weken vaak ronduit PIEP. Vriend zeebaars had zich (zoals gewoonlijk in deze periode) weer helemaal gefocust op zachte krab waardoor ze over het algemeen zeer moeilijk te verleiden waren met welke kunstaassoort dan ook. 


Dit soort grote vissen aast vaak tijdens invallende duisternis.

Toch wisten we met ons ‘cluppie’ gasten de laatste weken nog aardig zootje dikke 70ers en 80ers bij elkaar te sprokkelen! Sterker nog, het is al minstens 15 jaar geleden dat ik in deze periode al ruim 10 baarzen boven de magische 80 centimeter grens wist te vangen. 


Peter met een supervis van ruim 85 centimeter.

Verreweg het beste kunstaas voor deze ‘knuppels’ bleek ook nu weer de speciale 'Canadese Spook' oppervlakte plug met als goede tweede de good old Subwalk. 


Boem, 81 centimeter zilver dynamiet voor Kaassie!

Gaaf dat je met dit soort kunstaasjes de vis redelijk goed kunt selecteren! Kortom al bij al een gave, spectaculaire visserij met helaas heel veel missers! Maaarrr ook dat hoort er nu eenmaal bij. 


Ook deze beauty tikte dik de felbegeerde 80 centimeter grens aan!

Stop als je van plan bent richting zee te trekken voor de zekerheid een aantal oppervlaktepluggen in je tas. 


Jan met zijn eerste 80er van het jaar.

Ook gisteravond ging het zomaar weer effe helemaal los rond de oppervlakte aan de pier van de Hoek.


Deze beer ging vol voor de Subwalk!

Langzaam maar zeker komen er weer scholen wijting en steenbolk de havens binnenzwemmen en dat is “kaassie” voor alles wat zeebaars heet.


Ze bestaan nog steeds!

Doe er je voordeel mee en blijf goed opletten wat zich rond de oppervlakte afspeelt! Meestal geven duikende meeuwen de juiste stekken aan!

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Streamer XL met of zonder stinger?
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 94: ( Deel 2 )
Willem Moorman -