Zicht op zeebaars 28 : Rapala X-Rap Rusty slaat weer toe!

.

Zicht op Zeebaars 28: Rapala X-Rap Rusty slaat weer toe!

Misschien onbegrijpelijk, maar ik verbaas me steeds weer over het aasgedrag van vriend zeebaars. Juist op het moment dat jij denkt dat je het “lek” boven hebt hebben die gestekelde boeven alweer een andere list verzonnen om je (op dat moment) vangende super kunstaasje van het één op het andere moment te negeren!?

Ik geef toe dat je er wel eens moe van wordt,maar juist dit soort onvoorspelbare fratsen maakt de zeebaarsvisserij zo spectaculair! Twee jaar geleden was de X-Rap (XRD10 RUCW)  “Rusty Crawdad” onnavolgbaar (dodelijk) voor alles wat stekels had. Het ging zelfs zo ver dat andere, eigenlijk altijd goed vangende pluggen naar de viskoffer werden verbannen om plaats te maken voor deze “roestige” telg van de Rapala familie.


Twee jaar geleden was de X-Rap (XRD10 RUCW)  “Rusty Crawdad”...

Vorig jaar leek het roestige sprookje over en verdween ook hij ergens onderin mijn viskist. Uiteraard werd de Rusty wel regelmatig getest op zijn vangcapaciteiten,maar op een één of andere manier leek hij niet aantrekkelijk genoeg meer?? Eerst werd gedacht aan dressuur maar eerlijk gezegd geloof ik daar bij zeebaars niet echt in , máár zeg nooit nooit natuurlijk!!


...onnavolgbaar (dodelijk) voor alles wat stekels had.

Vorige week was het weer zo’n dag dat je gewoon verplicht werd om alles uit de “bekende” kast te halen om een aanbeet te forceren! Nadat ik vrijwel het gehele X-Rap assortiment de revue had laten passeren kwam ik (zielig in een hoekje) een letterlijk en figuurlijk verroeste “Rusty” tegen.


Eigenlijk tegen beter weten in, monteerde ik de sukkel aan mijn wartel en smeet hem in richting blaaswier. Na enkele molenslagen was daar ineens die verlossende,snoeiharde aanbeet,direct gevolgd door een super dril.


Rapala X-Rap Rusty slaat weer toe!

Mister Rusty was back in town!! Al snel bleek,alleen “rusty boy”de enige aantrekkelijke plug op dat moment. Ook vismaatje Peter schakelde snel over op deze kleur en begon direct vis te vangen! Hoe bedoel je “KLEURGEVOELIG” !  

Maar zoals gewoonlijk duurt zo’n heerlijk feestje (te)kort en moesten we na ruim een uur supersport afscheid nemen van onze “verroeste” vrienden! Heerlijk om wederom te constateren dat zeebaars zelf het tijdstip bepaald wanneer hij een bepaalde kleur accepteert,en aanvalt als hij dat wil!!

Stekel ze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -