image description

Zicht op zeebaars 267 Pff piep lente

Zicht op zeebaars 267 

Pff piep lente 

Door Joop Folkers 

Even zag het er vorige week nog naar uit dat vriend lente de slag van de winter had gewonnen. Helaas bleek niets minder waar en zijn we weer zo’n oervervelende koude periode ingedoken waarbij de temperaturen ’s nachts soms flink onder het vriespunt duiken.

Als we het weerbericht moeten geloven draait de wind rond het weekend eindelijk weer eens naar de zuidhoek waardoor er warmere lucht zal worden aangevoerd en de watertemperatuur hopelijk weer langzaam richting 12 graadjes zal klimmen.


Mijn geliefde stek, de Waterweg.

Maar goed, woensdag 26 april waren echt alle ingredienten aanwezig om een geslaagde zeebaarssessie te ondernemen. Naast een zwakke noordoosten wind, vele zonnige perioden en een fantastisch afgaand tij was dit de ultieme uitdaging om vriend zeebaars te lijf te gaan.


Prachtige kleurschakeringen.

Rond een uur of negen stond ik aan mijn geliefde Waterweg. Uiteraard werd eerst de Gutsbait shad effe lelijk aan de bekende tand gevoeld maar helaas zorgde dit stukkie vernuft voor ‘slechts’ twee aanbeten waarbij de tweede vis de vlijmscherpe Gamakatsu haak na een aantal seconden wist te lossen.

Gevoelsmatig ging het hier om kleinere vissen. De gele BM leverde tenslotte ook nog een mooie boem op.

Toen ik richting zee keek zag ik een gitzwarte lucht aankomen. Ik besloot daarom de pijp aan Maarten te geven. Een goede beslissing zo bleek al snel want op het moment dat ik van de parkeerplaats weg reed toonde april nog even dat hagelbuien in deze tijd van het jaar zeker geen uitzondering vormen.

Onder het motto ‘morgen is er weer een dag’ zal ik er gezien het fantastische tij zeker nog een keer op uit trekken! Je hoort van de klap!

Zaterdag 13 mei start ik met mijn nieuwe zeebaarsworkshops.


Vanaf half mei maak je...


...weer kans op mooie zeebaarzen.


Half mei, leuke visserij.

Geinteresseerd? Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
EEN SHADJASJE,hoe waar en waarom. ( 3 )
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 75
Marc Borst -