image description

Zicht op Zeebaars 242: Loeisterke vissen

Zicht op Zeebaars 242

Loeisterke vissen

Door Joop Folkers

Gisteren weer een heerlijke bootsessie vervist. Vanwege het tij werd besloten om omstreeks 13.00 uur richting zee te varen en pas tijdens de schemer de haven weer op te zoeken. Een goede beslissing zo bleek al snel! De eerste stekken die werden bevist leverde slechts één mooie dikke vis op.


Dikke 60ers aan de shad.

Daarna leverde zowel de plug als de shad slechts zo nu en dan een ondermaatse stekel op. Op het moment dat de vloedstroom het heft in handen nam kregen we véél meer aanbeten en werden de vissen groter! Vanaf pakweg een uur voor hoog ging het werkelijk even goed los en vingen we mooie dikke vissen tot ver boven de 60 centimeter.


Ook aan de oppervlakteplug.

Grappig om te vermelden is dat de 11 centimeter uitvoering van the good old Subwalk weer in de gratie viel bij onze gestekelde vrienden. Harde aanbeten werden gevolgd door spectaculaire runs waarbij zo nu en dan de billen even lelijk bij elkaar moesten worden geknepen omdat deze (nu al!) loeisterke zeebaarzen nauwelijks te stoppen waren en gewoon deden waar ze zin in hadden.


Positieve "berichten" van mijn Raymarine.

Kortom het was weer een schitterende, enerverende dag met een zeer tevreden deelnemer! Hij ving zijn eerste zeebaarzen ooit aan alle soorten pluggen en shads!


Ha ha de good old Subwalk deed het weer best.

Wil je ook eens een dag achter de zeebaars aan rond de beste stek langs de Nederlandse kust, stuur dan even een mailtje naar joopvis@caiway.nl of kijk even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net daar vindt je alle info voor zo’n topavontuur met de boot en workshops vanaf de kant. Ik heb voor aanstaande zaterdag (24 september) nog twee plaatsen vrij tijdens mijn workshop!

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop

ANDEREN LAZEN OOK