Zicht op zeebaars 230 Leuke visserij!

Zicht op zeebaars 230 

Leuke visserij! 

Door Joop Folkers 

Zoals ik begin van de week al schreef trekt de zeebaarsvisserij langzaam maar zeker aan. Zowel de Waterweg als de vele kanalen zijn momenteel goed voor de nodige aanbeten waarbij ik nog maar eens aangeef dat het veelal om kleinere zeebaars gaat.

Favoriet is en blijft de 9 grams Minnow in de Kaki kleur. Ergens logisch want het barst werkelijk overal van het speldaas. Ook uit de regio Zeeland komen goede vangstberichten. Ook daar veel scholenbaars maar dat geeft uiteraard weer hoop voor de toekomst.

De warnetvisserij in de Waterweg is een heikel punt. Dag in dag uit worden zowel de zuid- als de noordkant helemaal ingepakt waardoor de recreatievissers hier nauwelijks nog een plekje kunnen zonder dat ze met hun onderlijn vast lopen in die 'piep'netten! Laten we hopen dat hier zo snel mogelijk een eind komt.

Dat er zo af en toe toch nog een dikke 'beer' tussen die kleinere zeebaars zwemt blijkt uit de nodige 'afzwemmers' tijdens de afgelopen sessies. Gewoon dikke zeebaarzen die niet of nauwelijks te houden zijn als ze aan hun run beginnen! Dus ze zitten er nog wel maar zijn zondermeer dun gezaaid.  

Ook tijdens mijn laatste workshop van de week werden helaas weer enkele mooie zeebaarzen verspeeld. Mijn workshop in het Europoortgebied leverde geheel tegen de verwachting in een dikke 'blanco' op.

Dus zo zie dus je maar weer dat de ene dag de ander niet is en dat je moet dealen met de grillen van onze gestekelde vrienden.

Zaterdag 9 juli geef ik weer een workshop. Ben je geinteresseerd er zijn nog enkele plaatsen vrij dus…… mocht je zin hebben om zo’n leerzame zeebaarsworkshop bij te wonen stuur dan even een mailtje naar joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -