Zicht op zeebaars 229 Er komt eindelijk een beetje ‘schot’ in de zaak

Zicht op zeebaars 229 

Er komt eindelijk een beetje “schot” in de zaak! 

Door Joop Folkers 

Gisteren samen met een vismaatje het Europoortgebied even onveilig gemaakt! Zeker in het begin was het een taaie visserij met zo nu en dan een ministekel aan de plug. Maar zeker gezien de slechte visserij van de afgelopen tijd is iedere aanbeet een welkome afwisseling.

Dat kleine spul blijft gewoon lekker ondeugend en dat ze niet bang waren bleek uit het feit dat ze keer op keer de confrontatie aangingen met onze stoere X-raps.

We hebben veel moeten lopen en klauteren om een vissie te vangen maar aan het eind van de sessie stond de teller op ruim 12 vissen dus eindelijk weer eens dubbele cijfers!

In het Hartelkanaal was het uitsluitend te doen aan de Black Minnow van 12 gram. Onze pluggen werden hier gewoonweg niet bekeken.

Rond de landtong van Rozenburg vingen we ook her en der een vissie maar de stevige west-zuidwesten wind boycotte helaas onze goede aasaanbieding.

Ik kreeg net een berichtje dat twee deelnemers aan mijn workshop van afgelopen week na de cursus hun eerste zeebaarzen op kunstaas hebben weten te vangen rond spuisluizen van IJmuiden!

Ook kreeg ik goede berichten van oud deelnemers die de kunstaasvisserij op zeebaars na de cursus helemaal onder de knie hebben gekregen en leuken vangsten hebben geboekt rond de kop van Noord Holland!

Hoe bedoel zo’n cursus werpt al snel zijn vruchten af! Ook geinteresseerd om je eerste zeebaars uit te drillen, meld je dan aan voor zo’n interessante gezellige workshop!

Heb je geen eigen materiaal dan zorg ik daar geheel gratis voor tijdens de workshops! Ook het kunstaas zoals pluggen en shads zijn gratis te gebruiken.

Ik garandeer je dat je binnen een tijdsbestek van vijf uur alle ins- en outs van deze boeiende visserij onder de knie hebt en dat je waar dan ook in Europa je zeebaarsje kunt vangen!

Stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl en je hebt binnen een paar uur antwoord. Kijk anders voor alle informatie even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net.

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop.  
   

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -