Zicht op zeebaars 209 Alles alleen weer aan de Black Minnow

Zicht op zeebaars 209 

Alles alleen weer aan de Black Minnow 

Door Joop Folkers 

Toen ik vanochtend wakker werd wist ik het al. Dit wordt één van mijn allerlaatste zeebaarssessies van 2015! “No wind at all” en….. dan ook nog dat vriendelijk prikkende herfstzonnetje. Dus snel effe slechts twee doosjes kunstaas in mijn tas gegooid en gaan met die banaan!

Eerste wilde het niet echt lukken! Een aantal vertrouwde stekken leverde totaal geen bewijs op. “Zijn ze echt op of…..?”

Maar nadat ik na behoorlijke wandeling op stek drie was gearriveerd duurde het precies een aantal luttele seconden voordat mijn Black Minnow werd gepakt door een stekel! Dikke boem dus…. en meteen door de slip.



Yes, 23 november ’15 en een dril met een zeebaars. Hoe bedoel je dikke top! Na een aantal minuutjes wist ik deze enthousiaste stekel te onthaken en aan Moeder Natuur terug te geven. Nog geen vijf minuten later meldde zich nummertje twee. Een mooie gezonde vis die er werkelijk alles aan deed om de haak te lossen.

Vlak onder de kant sprong de vis zelfs nog tot twee keer toe uit het water! Lengte 56 centimeter. Ik was een gelukkig mens.

Hierna mocht ik nog drie aanbeten noteren waarvan ik er één miste en nog twee vissen op de kant wist te brengen.

Voldaan wandelde ik na ruim twee uur de pier weer af.

Zo al bij al toch weer een fantastisch seizoen op een mooie manier weten af te sluiten!

Stekel ze,
“The Basswhisperer”
Joop
 
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -