Zicht op Zeebaars 16: Zeebaarsgidsen

Zicht op Zeebaars 16: Zeebaarsgidsen

Door Joop Folkers

Zeebaarsvissen vanaf de kant is en blijft geweldig! Toch spreek ik regelmatig kantvissers die graag eens een dagtrip met een boot willen maken om, zoals vaak wordt gezegd/gedacht, dé vis van hun leven te vangen.

Toegegeven, je hebt vanuit een boot natuurlijk véél meer mogelijkheden dan vanaf de kant. Allereerst ben je niet stekgebonden en kun je (zeker tegenwoordig) door middel van je (navigatie)apparatuur de vis beter lokaliseren waardoor je je vangkansen zondermeer vergroot!

Het is me overigens wel opgevallen dat heel wat vissers deze uitdaging graag aangaan, maar bang zijn om zeeziek te worden. Logisch, want om de beste zeebaarswrakken te kunnen bereiken moeten er vaak vele uren worden gevaren, al dan niet over een woelige zee. Tel daarbij op dat het in ons kikkerlandje vrijwel altijd waait en dan ben je snel terug bij af.

Eigenlijk op verzoek, ben ik sinds vorig jaar begonnen om zo nu en dan eens een zeebaarsvisser mee te nemen om hem kennis te laten maken met het uitgebreide en zeebaarsrijke Europoortgebied. Naast de monding van de Waterweg liggen er buiten enkele goede wrakken die je binnen een half uur kunt bereiken!

Dat dit gidsen aardig is aangeslagen, blijkt onder andere uit de vele spontane reacties en terugkerende boekingen! Grote voordeel vind men dat je nauwelijks last van golven hebt, binnen 10 minuten kan het eerste kunstaas al overboord en je vist binnen één van de beste zeebaarsgebieden langs onze kust!

Om de vissers alle aandacht te kunnen geven neem ik in principe slechts één persoon mee, die ik dan op mijn gemak alle ins en outs van de zeebaarsvisserij uit kan leggen. Bijvoorbeeld het vissen met pluggen, alle soorten shads en natuurlijk gebonden jigkoppen voorzien van twisters.

Het hengelmateriaal en alle soorten kunstaas zijn aan boord aanwezig en bij de trip inbegrepen! Wel moet je zelf voor je eten en drinken zorgen. Heb je vragen, stuur dan even een mail naar info@totalfishing.nl.

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -