WK zout 2014 Heren Een goede stek loten is een must

WK zout 2014 Heren 

Een goede stek loten is een must 

Door Arthur van Tienen 

De officiele trainingswedstrijd stond zondag 21 september op het programma. Dat eerste wapengekletter tussen alle deelnemende naties is nooit een richtlijn hoe een en ander tijdens het WK gaat verlopen omdat sommige landen niet alles uit de kast willen halen of bepaalde tacktieken niet willen laten zien.

Wij als Nederlands team hadden besloten om gewoon te proberen vis te vangen onder de omstandigheden ter plaatse. De parcoursen hier zijn een crime voor de coaches en de deelnemers, werkelijk niet één gelijk stuk en het vergt veel van de deelnemers om uit te proberen wat nu eigenlijk het beste werkt op hun stek.

Gelukkig heeft de trainingsweek ons dit geleerd en kunnen we aardig uit de voeten op de parcoursen. In vak A wist Jeromy van Houdt vijf vissen te vangen maar helaas geen maatse en pakte een één na laatste plaats in zijn vak. Ruud van Noord stond op een kansloze plek maar wist nog wel een tarbotje te scoren van 22 centimeter, dat hem een negende vakplaats opleverde.


Ruud van Noord met een tarbotje.

Tom van de Pol in vak C had ook al waardeloze vlakke plek maar miste een goede klassering door het feit dat hij een harder loste in de laatste meters tijdens het indraaien van de allereerste worp. Het was trouwens opmerkelijk dat de meeste grote vissen in de eerste worp werden gevangen. Tom scoorde verder geen vis meer en was onze "schrapper".

Marien Flipse had ook al een vlakke zandplaat voor de deur en kon in de eerste drie uur geen vis vangen. Nadat ik informatie had gegeven over de manier waarop Kees Westdorp vis ving in zijn zone paste Marien zijn onderlijn aan en wist nog twee zeebaarsjes te vangen in het laatste uur wat hem een zesde sectorplaats opleverde. Kees Westdorp was op dreef in vak E en pakte een mooie tweede sectorplaats met drie maatse zeebaarsjes en zes ondermaatse zeebaarsjes.


Marien Flipse op zijn plek in vak D.

Een grote harder of zeebaars vangen is een must om hoog te eindigen. De Duitsers wisten er een paar te vangen en de Portugezen hadden allemaal een harder om maar even als voorbeeld te geven.

Duitsland won de trainingswedstrijd voor Portugal en wij scoorden een achtste plaats van de 15 deelnemende landen. Vandaag, maandag 22 september, is de eerste wedstrijd om het 'echie' en hopelijk scoren we hoog vandaag.

Een must op dit WK is het geluk van een goede stek te loten. We houden jullie op de hoogte!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -