WK zout 2014 Heren   Dag één: de kop is eraf

WK zout 2014 Heren 

Dag één: de kop is eraf 

Door Arthur van Tienen

Maandag 22 september is de eerste van vier wedstrijden gevist op het parcours van Vieux Boucau met het opkomende water. Met een maanstand naar nieuwe maan gaf dat vooral rond hoog water de nodige problemen met aanstormende golven die over de zandbanken heen sloegen en minitsunami's veroorzaakten. Veiligheid staat voorop en de stewards hadden hun handen vol om de deelnemers bij de waterlijn weg te houden.

Maar nu de visserij. Ruud van Noord in vak A stond op een mooi stekje en wist vier maatse zeebaarsjes te vangen en vijf ondermaatse zeebaarsjes, scoorde hiermee een drie in zijn sector en staat individueel op een 15ste plaats. In sector B stond Tom van de Pol op een 'tsunami'stek en kon geen vis scoren, spullen weggespoeld en meer ongemakken maakten er geen plezierige wdestrijd van voor Tom. Tom is echter een bijter en gaat er vandaag vol voor.

Tom was onze 'schrapper' voor deze wedstrijd en staat individueel op een 71ste plaats. Jeromy van Houdt in vak C had ook last van minitsunami's en precies op het moment dat hij een mooie geep scoorde van 63 centimeter spoelden zijn spullen bijna weg. Jeromy echter organiseerde op een rustige manier zijn spullen en pakte in het laatste half uur nog een vette zeebrasem.

Met iets meer dan een kilo vis scoorde Jeromy in zijn sector achter de ongenaakbare Jose Alfonso een prachtige tweede sector plaats en was onze beste man. Jeromy staat individueel op een zevende plaats.


Jeromy van Houdt, onze beste man van de eerste wedstrijddag, met een klein geepje tijdens één van de trainingssessies, zijn geep van gisteren was 63 centimeter lang.

In sector D had onze meest ervaren man Kees Westdorp een slechte dag maar drie éénpunters brachten gelukkig nog een 10e sectorplaats op. Zo zie je maar dat werkelijk elk visje telt. Individueel staat Kees op een 50ste plaats.

In sector E wist de constant goed vissende Marien Flipse twee vissen te vangen, een zeebaarsje en een tarbotje wat voldoende was voor een zesde sectorplaats. Indiviueel staat Marien op een 30ste plaats.

Al met al een redelijke start met een zesde plaats van de 15 deelnemende landen. Spanje voert mede dankzij een paar dikke harders het veld aan gevolgd door Portugal, Engeland, Belgie en Frankrijk.

We gaan er vandaag weer vol tegenaan en hopelijk wederom met een goede klassering!
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -